Wet Open Overheid Traineeship

Maarssen
Fulltime
2800 Per maand
Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Wij bieden met veel enthousiasme een buitengewoon Traineeship aan waarin je alle ins en outs van de Wet Open Overheid ontdekt. Gedurende het traject, van anderhalf jaar, duik je in het begrip van de wet en leer je hoe je de wet open overheid in de praktijk kunt toepassen. Daarbij ontwikkel je inzicht in het vormen van beleid, processen en systemen, en ontdek je de kunst van het geven van trainingen en juridisch advies aan collega’s over het slim omgaan met data.

Ons traineeship is speciaal ontworpen om je in slechts anderhalf jaar volledig onder te dompelen in de kennis en vaardigheden, zodat je kunt groeien tot een professional op dit gebied. Je ontvangt niet alleen begeleiding en training van experts in het vakgebied, maar je krijgt ook de kans om zowel persoonlijk als professioneel je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen!

Wat ga je leren?

Ons traineeship is verdeeld in drie essentiële onderdelen, waarin alles aan bod komt!

 • Vakkennis: het vakkennis programma bestaat uit de vakinhoudelijk kennis die jij op zult doen vanuit MvR om het vak eigen te maken. Je kunt hierbij denken aan: de wetgeving zelf, hoe is deze ingericht? Waar moet je opletten? Hoe vertaal je dit naar de medewerkers binnen de overheid en naar buiten toe? Evenals het leren van zaakgericht werken, hoe werkt een overheid, architectuur en verschillende systemen waarmee je te maken zult hebben.
 • Professionele onderdeel: binnen dit onderdeel leggen we de nadruk op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden die jou gaan helpen in jouw rol als consultant. Denk hierbij aan vaardigheden zoals integriteit, advies- en communicatievaardigheden en expertise in verandermanagement – kies hierin zelf de onderwerpen die jou aanspreken en groei in de richting die het beste bij jou past. 
 • Persoonlijk Leiderschapsprogramma: Tot slot is er jouw eigen ontwikkeling. Dit is naar onze mening de kern van het traineeship. In de eerste anderhalf jaar van je dienstverband begeleidt een coach je bij persoonlijk leiderschap. Ieder persoon is uniek en vraagt om specifieke aandacht, vandaar de focus op individuele begeleiding. Jouw coach en mede deelnemers ondersteunen je bij het ontdekken van jezelf gedurende dit traject door middel van o.a; theoretische en praktijkgerichte opdrachten, twee-daagse met overnachting en intervisie sessies. Jij gaat jouw uitdagingen, leerdoelen en valkuilen verkennen en jouw persoonlijke kwaliteiten leren inzetten. Persoonlijk leiderschap draagt niet alleen bij aan het versterken van jouw positie als consultant, maar ook aan je verdere carrière en leven. 

Na de traineeship

Hoera, het traineeship is behaald! Maar wat nu?
 
Na succesvolle afronding van het traineeship, krijg je de titel van Consultant voor de Wet Open Overheid. Je kunt ervoor kiezen om aan de slag te gaan bij een organisatie naar keuze, óf je kunt ervoor opteren om te werken binnen ons netwerk van consultancypartners.

In het eerste jaar zal jij zelfstandig te werk gaan en jouw eigen klanten beheren, hierin neem je de verantwoordelijkheid op je voor het verstrekken van advies over de wet en het implementeren van de wet. Bovendien zal je assisteren bij het rapporteren van systemen en het monitoren van de voortgang. In het tweede jaar zal je ook betrokken zijn bij het adviseren over strategieën waarmee overheidsinstanties de betrokkenheid van burgers kunnen vergroten en hun inbreng kunnen integreren in het proces van beleidsvorming. Daarnaast kun je ook training en juridisch advies verzorgen binnen dit kader.

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op hbo- of universitair niveau, bijvoorbeeld in de richting van Rechten, Bestuurskunde, Overheidsmanagement of een vergelijkbare studie;
 • Je hebt een interesse in wet- en regelgeving en voelt affiniteit met het werkveld van de overheid;
 • Je beheerst goede communicatieve vaardigheden en bent in staat om doeltreffend advies te geven en ondersteuning te bieden;
 • Je bent sterk in analytisch denken en kunt complexe vraagstukken op een effectieve manier aanpakken.
 • Je bent gemotiveerd om actief bij te dragen aan het versterken van democratische rechten en de verantwoordingsplicht van de overheid.

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

 • Een bruto maand salaris van €2800,- euro op basis van 40 uur, waar je na jouw opleiding weer omhoog kunt gaan in salaris;
 • Kies zelf waar en wanneer je werkt in samenspraak met de opdrachtgever; 
 • 25 vakantiedagen en 8.33% vakantiegeld;
 • NS-Business Kaart en Kilometervergoeding;
 • Jij ontvangt een extra persoonlijk leiderschapstraject dat je vanuit ons kunt volgen;
 • Én jij ontvangt ook persoonlijke begeleiding naar aanleiding van jouw ambitie;
 • De mogelijkheid tot snelle carrièregroei, passend bij jouw ambitie;
 • Een leer-/werkplek waar je nooit bent uitgeleerd;
 • De vrijheid om autonoom te werken en op de manier hoe jij wil werken!

Wat je te wachten staat

Is jouw interesse gewekt? Klinkt het tot zo ver als een passend avontuur en wil jij de volgende stap zetten? Solliciteer dan direct via de button onderaan en dan kom ik graag in contact met je!
1. Kennis maken

Er volgt eerst een kennismaking met één van onze recruiters, dit kan zowel telefonisch, via Teams of ergens op locatie met een lekkere kop koffie.

2. Assessments

Om meer van elkaar te leren kunnen wij jou vragen een aantal assessments te maken. Deze assessments laten jou zien of de gekozen functie bij jou past en of jij gelukkig gaat worden in de rol die jij gekozen hebt.

3. Op locatie

Als de gekozen rol goed bij jou past en het nog steeds goed voelt voor beide partijen dan nodigen wij jou graag uit op ons kantoor voor een live kennismaking. Tijdens deze kennismaking proef jij de échte sfeer van The Public Network en ontmoet jij collega’s uit jouw vakgebied om jou alles te vertellen over de functie.

4. Aan het werk

Is de live kennismaking goed bevallen? Dan zijn we klaar voor de start om een nieuwe definitie te geven aan jouw toekomst! Nog even het contract tekenen en we kunnen aan de slag. Let’s start redefining!

01/ 04
Het avontuur staat voor je klaar!

Solliciteer op deze functie

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Georgina Leggett

Recruitment Manager
Wees er als eerste bij

Gerelateerde traineeships