Traineeship Wet Open Overheid Consultant

Maarssen
Vanaf 36 uur
2800 Per maand
Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Wat ga jij doen?

Als Trainee Wet Open Overheid sta je aan het roer van boeiende projecten die zich richten op onderzoek en de praktische implementatie van deze wet. Dit omvat niet alleen de technische aspecten, maar ook het inspireren en beïnvloeden van mensen. Denk aan het managen van veranderingen en het cultiveren van een positieve werkcultuur.

Jij krijgt de kans om direct samen te werken met diverse stakeholders, zoals informatiemanagers, burgermeesters, IT-specialisten. Je zult deelnemen aan inspirerende webinars en een netwerk opbouwen met andere gemeenten, waardoor je altijd ‘on top of the changes’ blijft.

In jouw rol als onderzoeker en adviseur vertaal je complexe informatie op een boeiende manier naar klanten. Je bent niet alleen intrinsiek gemotiveerd, maar je begrijpt ook de ‘waarom’ achter veranderingen en past dit toe op menselijke aspecten.

Klaar om je traineeship te starten in een inspirerende omgeving? Solliciteer nu en maak deel uit van een team dat impact maakt!

Wat ga je leren?

Wat ga jij leren?

Het begint natuurlijk met de vakkennis maar wij staan ook stil bij persoonlijke en professioneel groei. Lees hieronder hoe ons Traineeship is opgebouwd;

 • Vakinhoudelijke kennis vormt de basis voor Consultant Wet Open Overheid. Hierin leer je de algemene kennis die relevant is voor de uitvoering van jouw taken. Onderwerpen zoals zaakgericht werken, hoe werkt een overheid, architectuur en verschillende systemen komen hierin naar voren maar ook zul je de wetgeving leren kennen.
 • Professionele onderdeel: binnen dit onderdeel leggen we de nadruk op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden die jou gaan helpen in jouw rol als consultant. Denk hierbij aan vaardigheden zoals integriteit, advies- en communicatievaardigheden en expertise in verandermanagement – kies hierin zelf de onderwerpen die jou aanspreken en groei in de richting die het beste bij jou past.  
 • Persoonlijk Leiderschapsprogramma: Tot slot is er jouw eigen ontwikkeling. Dit is naar onze mening de kern van het traineeship. In de eerste anderhalf jaar van je dienstverband begeleidt een coach je bij persoonlijk leiderschap. Ieder persoon is uniek en vraagt om specifieke aandacht, vandaar de focus op individuele begeleiding. Jouw coach en mede deelnemers ondersteunen je bij het ontdekken van jezelf gedurende dit traject door middel van o.a; theoretische en praktijkgerichte opdrachten, twee-daagse met overnachting en intervisie sessies. Jij gaat jouw uitdagingen, leerdoelen en valkuilen verkennen en jouw persoonlijke kwaliteiten leren inzetten. Persoonlijk leiderschap draagt niet alleen bij aan het versterken van jouw positie als consultant, maar ook aan je verdere carrière en leven. 

Na het traineeship

Yes, gefeliciteerd! Je hebt succesvol het traineeship afgerond.

Tijdens het traineeship ben je ingewerkt en begeleid door onze deskundige vak experts. Nu is het moment aangebroken om je vleugels uit te slaan en zelfstandig aan de slag te gaan.

Na het eerste jaar zal jij je eigen opdrachtgevers beheren en als zelfstandig consultant aan de slag. In het tweede jaar zal jij jouw consultancy vaardigheden verfijnen. Zo krijg jij de kans om zelfstandig te groeien, maar ook om je verder te ontwikkelen. Wil je bijvoorbeeld in andere wetten verkennen, zoals de Omgevingswet, en hierin advies geven? Of zie je jezelf meer in de richting van informatiemanagement? Alles is mogelijk. Laat ons weten waar je ambities liggen, en we werken graag samen om ze te verwezenlijken!

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

Hoe kom jij in aanmerking voor het traineeship?

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding in een (vergelijkbare) richting als Bestuurskunde, Rechten, informatiekunde;
 • Je hebt affiniteit met digitalisering en werken met de overheid;
 • Goede communicatie is jouw kracht;
 • Je bent analytisch en oplossingsgericht ingesteld;
 • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een innovatieve en zelfstandige denkwijze zijn kwaliteiten die wij erg waarderen.

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

Maar wat bieden wij jou?

 • Een maandsalaris van €2800 o.b.v. 40 uur, waarbij je na voltooiing van het traineeship kunt rekenen op een mooie salarisverhoging;
 • 25 vakantiedagen en 8.33% vakantiegeld;
 • NS-Business Kaart en kilometervergoeding;
 • Werken waar en wanneer jij wilt i.o.m. de opdrachtgever, dagje thuis werken of juist op kantoor? Dit plan jij zelf helemaal in;
 • Jij krijgt een persoonlijk leiderschapsprogramma vanuit ons;
 • Maar wil jij nog meer ontwikkelen en opleiden? Laat het ons weten, wij kijken graag naar de mogelijkheden;
 • De gelegenheid om snel stappen te zetten in jouw carrièregebied;
 • Een werkomgeving waarin je voortdurend kunt groeien en leren van experts;
 • De vrijheid om autonoom te werken op een manier die aansluit bij jouw wensen!

Wat je te wachten staat

Is jouw interesse gewekt? Klinkt het tot zo ver als een passend avontuur en wil jij de volgende stap zetten? Solliciteer dan direct via de button onderaan en dan kom ik graag in contact met je!
1. Kennis maken

Er volgt eerst een kennismaking met één van onze recruiters, dit kan zowel telefonisch, via Teams of ergens op locatie met een lekkere kop koffie.

2. Assessments

Om meer van elkaar te leren kunnen wij jou vragen een aantal assessments te maken. Deze assessments laten jou zien of de gekozen functie bij jou past en of jij gelukkig gaat worden in de rol die jij gekozen hebt.

3. Op locatie

Als de gekozen rol goed bij jou past en het nog steeds goed voelt voor beide partijen dan nodigen wij jou graag uit op ons kantoor voor een live kennismaking. Tijdens deze kennismaking proef jij de échte sfeer van The Public Network en ontmoet jij collega’s uit jouw vakgebied om jou alles te vertellen over de functie.

4. Aan het werk

Is de live kennismaking goed bevallen? Dan zijn we klaar voor de start om een nieuwe definitie te geven aan jouw toekomst! Nog even het contract tekenen en we kunnen aan de slag. Let’s start redefining!

01/ 04
Het avontuur staat voor je klaar!

Solliciteer op deze functie

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Georgina Leggett

Recruitment Manager
Wees er als eerste bij

Gerelateerde traineeships