Junior Traineeship Informatiemanagement

Maarssen
40 uur
2800 Per maand
Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Wat ga jij doen?

Als Junior Informatiemanagement Trainee sta je voor diverse uitdagingen in een omgeving waar de hoeveelheid wetgeving en veranderingen voortdurend groeit. Het is van essentieel belang dat processen goed worden ingericht en dat informatie op de juiste wijze wordt beheerd. Je wordt betrokken bij het beheer van privacygevoelige informatie, zaakgericht werken, en het creëren van draagvlak voor veranderingen door digitalisering. Ook zal je werken aan het bevorderen van samenwerking en afstemming tussen verschillende domeinen en processen.

Daarbij bied je ondersteuning bij het analyseren van de huidige informatiehuishouding en bijbehorende processen, waarbij je advies geeft over de inrichting en hoe processen het beste gekoppeld kunnen worden aan applicaties. Je draagt bij aan diverse projecten rondom wet- en regelgeving, zoals de Wet Open Overheid (WOO), en voert onderzoek uit naar de behoeften van stakeholders en proceseigenaren, om zo bij te dragen aan het verbeteren van de informatievoorziening en transparantie binnen de overheid.

 

Je gaat ook samenwerken met verschillende interne en externe opdrachtgevers, waaronder gemeenten, omgevingsdiensten en overheidsinstanties. Als onderdeel van ons team krijg je begeleiding van ervaren informatiemanagers en consultants en heb je de mogelijkheid om verschillende domeinen, zoals het sociale of fysieke domein, en projecten te verkennen.

Wat ga je leren?

Hoe is het traineeship opgebouwd?

Jij zult zelfstandig aan de slag gaan in de praktijk, met ondersteuning van opleidingen, een buddy en een ontwikkelcoach. Daarnaast omvat het programma een persoonlijk leiderschapstraject om zowel professionele als persoonlijke groei te stimuleren. Binnen ons traineeship staan de volgende drie leerlijnen centraal:

Professionele vaardigheden: binnen dit onderdeel zal jij je bezighouden met het ontwikkelen van essentiële vaardigheden die jou gaan helpen in jouw rol als consultant. Denk hierbij aan integriteit, advies- en communicatievaardigheden, en expertise in verandermanagement. Je hebt zelf de vrijheid om onderwerpen te kiezen die jou aanspreken en om te groeien in de richting die het beste bij jou past.

Vakinhoudelijke kennis: om een succesvolle adviseur te worden, is het cruciaal om relevante vakkennis op te doen. Gedurende het traineeship zal je de wereld van informatiemanagement en de publieke sector verkennen, onder begeleiding van vakprofessionals. Je zult werken aan innovatieve oplossingen om de uitdagingen van digitalisering en datamanagement aan te pakken.

Persoonlijk Leiderschapsprogramma: dit onderdeel richt zich op jouw persoonlijke ontwikkeling, wat naar onze mening de kern vormt van het traineeship. Gedurende de eerste anderhalf jaar word je begeleid door een coach op het gebied van persoonlijk leiderschap. Aangezien elk individu uniek is, ligt de nadruk op individuele begeleiding. Je coach en mededeelnemers zullen je ondersteunen bij het ontdekken van jezelf via theoretische en praktijkgerichte opdrachten, tweedaagse sessies met overnachting en intervisiesessies met andere trainees. Jij zult jouw uitdagingen, leerdoelen en valkuilen verkennen en leren hoe je jouw persoonlijke kwaliteiten optimaal kunt benutten. Persoonlijk leiderschap draagt niet alleen bij aan het versterken van jouw positie als consultant, maar ook aan je verdere carrière en leven.

Na de traineeship

Gefeliciteerd met het afronden van het traineeship! Wat zijn nu de volgende stappen?

Na het succesvol doorlopen van het traineeship in informatiemanagement liggen er diverse mogelijkheden voor je open om je verder te ontwikkelen en te groeien. Je hebt bijvoorbeeld de optie om te kiezen voor de rol van informatiemanager, waarbij je als spin in het web fungeert en de leiding neemt over eigen projecten. In deze rol krijg je de kans om de organisatie continu up-to-date te houden door gebruik te maken van de nieuwste technologieën.

Een andere mogelijkheid is om je te specialiseren, bijvoorbeeld in de Wet Open Overheid (WOO). Deze rol vereist diepgaande kennis van de wetgeving en biedt de kans om expertise op te bouwen en toe te passen binnen de organisatie. Daarnaast zijn er opties om je te specialiseren op het technische vlak, waarbij je advies geeft over de inrichting van technische architectuur en meer betrokken bent bij de IT-aspecten binnen informatiemanagement.

Of je nu de voorkeur geeft aan de proceskant, projectmanagement of de inhoudelijke informatie, er zijn volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

 • Je beschikt over een HBO- en/of WO-diploma;
 • Je hebt affiniteit en ervaring met het omgaan met grote informatiestromen;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, waaronder;
  – Het vermogen om duidelijk te communiceren over complexe onderwerpen;
  – Effectief luisteren naar teamleden en stakeholders;
  – Het bevorderen van een open en collaboratieve werkomgeving;
 • Je hebt een natuurlijke interesse in nieuwe (technologische) ontwikkelingen en trends binnen het vakgebied.

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

 • Een bruto maandsalaris van €2800,- op basis van 40 uur, met een salarisverhoging na afronding van het traineeship;
 • 25 vakantiedagen. Heb je behoefte aan meer vrije dagen? We bieden een regeling waarmee je extra vrije dagen kunt opsparen;
 • NS-Business Kaart of kilometervergoeding;
 • The Public Network staat voor vrijheid en verantwoordelijkheid, waardoor je onder andere;
  • Plaats onafhankelijk kunt werken in overleg met de opdrachtgever;
  • Voor of na de spits kunt vertrekken, tussendoor kunt sporten of een korte wandeling kunt maken in het zonnetje;
 • Een persoonlijk leiderschapstraject dat volledig door ons wordt verzorgd, zodat jij de regie hebt over je eigen ontwikkeling. 

Wat je te wachten staat

Is jouw interesse gewekt? Klinkt het tot zo ver als een passend avontuur en wil jij de volgende stap zetten? Solliciteer dan direct via de button onderaan en dan kom ik graag in contact met je!
1. Kennis maken

Er volgt eerst een kennismaking met één van onze recruiters, dit kan zowel telefonisch, via Teams of ergens op locatie met een lekkere kop koffie.

2. Assessments

Om meer van elkaar te leren kunnen wij jou vragen een aantal assessments te maken. Deze assessments laten jou zien of de gekozen functie bij jou past en of jij gelukkig gaat worden in de rol die jij gekozen hebt.

3. Op locatie

Als de gekozen rol goed bij jou past en het nog steeds goed voelt voor beide partijen dan nodigen wij jou graag uit op ons kantoor voor een live kennismaking. Tijdens deze kennismaking proef jij de échte sfeer van The Public Network en ontmoet jij collega’s uit jouw vakgebied om jou alles te vertellen over de functie.

4. Aan het werk

Is de live kennismaking goed bevallen? Dan zijn we klaar voor de start om een nieuwe definitie te geven aan jouw toekomst! Nog even het contract tekenen en we kunnen aan de slag. Let’s start redefining!

01/ 04
Het avontuur staat voor je klaar!

Solliciteer op deze functie

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Georgina Leggett

Recruitment Manager
Wees er als eerste bij

Gerelateerde traineeships