Junior Informatiemanagement Traineeship

Maarssen
Vanaf 36 uur
2800 Per maand
Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Wat ga jij doen?

Als Junior Informatiemanagement Trainee wachten er diverse uitdagingen op je in een voortdurend veranderende omgeving. Het optimaliseren van processen en het effectief beheren van informatie zijn van vitaal belang. Je wordt betrokken bij het beheer van gevoelige gegevens, initiatieven voor digitalisatie en de overgang van analoog en traditioneel naar modern informatiemanagement. Daarnaast speel je een belangrijke rol in het stimuleren van samenwerking tussen verschillende domeinen en processen.

Je ondersteunt bij de analyse van de huidige informatiehuishouding en adviseert over systeemconfiguraties en procesverbeteringen. Ook werk je aan projecten met betrekking tot wet- en regelgeving, zoals de Wet Open Overheid (WOO), en voer je onderzoek uit naar de behoeften van belanghebbenden. Je werkt samen met diverse interne en externe opdrachtgevers, zoals gemeenten en overheidsinstanties, en krijgt begeleiding van ervaren informatiemanagers en consultants.

Wat ga je leren?

Hoe is het traineeship opgebouwd?

Je gaat zelfstandig aan de slag in de praktijk, met ondersteuning van opleidingen, een buddy en een ontwikkelcoach. Bovendien omvat het programma een traject voor persoonlijk leiderschap, gericht op zowel professionele als persoonlijke groei. Binnen ons traineeship staan de volgende drie leerlijnen centraal:

Professionele vaardigheden: dit onderdeel richt zich op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden die je zullen helpen in je rol als consultant. Hierbij kun je denken aan integriteit, advies- en communicatievaardigheden, en expertise in verandermanagement. Je hebt de vrijheid om zelf onderwerpen te kiezen die jou interesseren en om te groeien in de richting die het beste bij jou past.

Vakinhoudelijke kennis: om een succesvolle adviseur te worden, is het van cruciaal belang om relevante vakkennis op te doen. Gedurende het traineeship ontdek je de wereld van digitale informatievoorziening, zaakgericht werken, en het creëren van draagvlak, onder begeleiding van vakprofessionals. Je zult werken aan innovatieve oplossingen om de uitdagingen van datamanagement aan te pakken.

Persoonlijk Leiderschapsprogramma: dit onderdeel is gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, wat volgens ons de kern vormt van het traineeship. Gedurende de eerste anderhalf jaar word je begeleid door een coach op het gebied van persoonlijk leiderschap. Elk individu is uniek, vandaar dat de nadruk op individuele begeleiding ligt. Je coach en mededeelnemers zullen je ondersteunen bij het ontdekken van jezelf via theoretische en praktijkgerichte opdrachten, tweedaagse sessies met overnachting en intervisiesessies met andere trainees. Je zult jouw uitdagingen, leerdoelen en valkuilen verkennen en leren hoe je jouw persoonlijke kwaliteiten optimaal kunt benutten. Persoonlijk leiderschap draagt niet alleen bij aan het versterken van jouw positie als consultant, maar ook aan je verdere carrière en leven.

Na het traineeship

Gefeliciteerd met het succesvol afronden van het traineeship! Wat zijn nu de volgende stappen voor jou?

Na het afronden van het traineeship in informatiemanagement liggen er verschillende kansen voor je open om verder te groeien en je te ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de rol van informatiemanager, waarbij je als centrale spil fungeert en de leiding neemt over je eigen projecten. In deze positie krijg je de mogelijkheid om de organisatie continu up-to-date te houden door gebruik te maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Een andere optie is om je te specialiseren, bijvoorbeeld in de Wet Open Overheid (WOO). Deze rol vraagt om diepgaande kennis van de wetgeving en biedt de kans om expertise op te bouwen en toe te passen binnen de organisatie. Daarnaast zijn er mogelijkheden om je te specialiseren op technisch gebied, waarbij je advies geeft over de opzet van technische architecturen en meer betrokken bent bij de IT-aspecten van informatiemanagement.

Of je nu de voorkeur geeft aan procesmanagement, projectmanagement of de inhoudelijke aspecten van informatiemanagement, er zijn volop kansen om jezelf verder te ontplooien en je carrière vorm te geven.

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

 • Je beschikt over een HBO- en/of WO-diploma;
 • Je hebt affiniteit en ervaring met het beheren van grote hoeveelheden informatie;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, waaronder;
  – Het vermogen om duidelijk te communiceren over complexe onderwerpen;
  – Effectief luisteren naar teamleden en andere belanghebbenden;
  – Het stimuleren van een open en collaboratieve werkomgeving;
 • Je bent van nature nieuwsgierig naar opkomende (technologische) ontwikkelingen en trends binnen het vakgebied.

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

 • Een bruto maandsalaris van €2800,- euro gebaseerd op een werkweek van 40 uur, met een salarisverhoging na voltooiing van het traineeship;
 • 25 vakantiedagen en 8.33% vakantiegeld;
 • NS-Business Kaart en kilometervergoeding;
 • Een persoonlijk leiderschapstraject dat volledig door ons wordt verzorgd, waardoor jij de regie hebt over je eigen ontwikkeling;
 • The Public Network staat voor vrijheid en verantwoordelijkheid, wat onder andere betekent dat je;
  • Plaats onafhankelijk kunt werken in samenspraak met de opdrachtgever;
  • Voor of na de spits kunt vertrekken, tussendoor kunt sporten of een korte wandeling kunt maken in het zonnetje;
 • Individuele begeleiding met een ervaren coach om je persoonlijke ambities te verwezenlijken.

Wat je te wachten staat

Is jouw interesse gewekt? Klinkt het tot zo ver als een passend avontuur en wil jij de volgende stap zetten? Solliciteer dan direct via de button onderaan en dan kom ik graag in contact met je!
1. Kennis maken

Er volgt eerst een kennismaking met één van onze recruiters, dit kan zowel telefonisch, via Teams of ergens op locatie met een lekkere kop koffie.

2. Assessments

Om meer van elkaar te leren kunnen wij jou vragen een aantal assessments te maken. Deze assessments laten jou zien of de gekozen functie bij jou past en of jij gelukkig gaat worden in de rol die jij gekozen hebt.

3. Op locatie

Als de gekozen rol goed bij jou past en het nog steeds goed voelt voor beide partijen dan nodigen wij jou graag uit op ons kantoor voor een live kennismaking. Tijdens deze kennismaking proef jij de échte sfeer van The Public Network en ontmoet jij collega’s uit jouw vakgebied om jou alles te vertellen over de functie.

4. Aan het werk

Is de live kennismaking goed bevallen? Dan zijn we klaar voor de start om een nieuwe definitie te geven aan jouw toekomst! Nog even het contract tekenen en we kunnen aan de slag. Let’s start redefining!

01/ 04
Het avontuur staat voor je klaar!

Solliciteer op deze functie

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Georgina Leggett

Recruitment Manager
Wees er als eerste bij

Gerelateerde traineeships