Junior Informatiemanagement Traineeship

Maarssen
Vanaf 36 uur
2800 Per maand
Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Als trainee informatiespecialist is het mogelijk om te werken aan diverse projecten die direct impact hebben op de maatschappij. Als informatiespecialist kan je bijvoorbeeld bijdragen aan het vertalen van wetgeving naar praktische procesinrichting zoals bij de Wet Open Overheid. Je kunt verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van een procesanalyse waarmee je alle informatieprocessen in kaart brengt of je kan bijdragen aan het opstellen van toekomstig informatiebeleid. Met de komst van nieuwe technologie is een de rol van informatiespecialist daarbij een rol die flink in ontwikkeling is waardoor jij al jouw analytische vermogen kwijt kunt in deze rol!

Tijdens het traineeship word jij begeleid door de beste professionals uit het vakgebied. Doordat wij nauw samenwerken met MvR Consulting heb jij toegang tot tientallen senior professionals en is het opleidingsprogramma nauwkeurig samengesteld zodat jij altijd bent voorzien van de nieuwste informatie en best practises!

Wat ga je leren?

Binnen ons traineeship staan de volgende drie leerlijnen centraal:

 • Professionele vaardigheden: dit onderdeel staat in het teken van het verfijnen van vaardigheden zoals tijdmanagement, het omgaan met weerstand en het effectief inzetten van adviesvaardigheden. Hierbij krijg je de ruimte om zelf de onderwerpen te kiezen waarmee je aan de slag wilt gaan. Hoe fijn is dat!?
 • Vakkennis: Om jou te laten slagen als informatiespecialist is kennis nodig. Onder begeleiding leer jij alles over de inhoud van informatiemanagement en wordt jij klaargestoomd als professional binnen jouw vakgebied. Heb jij na het traineeship de behoefte om nóg meer kennis op te doen? Je blijft onderdeel van ons netwerk zolang jij dat wilt!
 • Persoonlijk leiderschap: last but not least, persoonlijk leiderschap. Dit aspect vinden wij ontzettend belangrijk. Hetgeen wat in dit traineeship namelijk hét verschil maakt ben jij!  Wij hebben in samenwerking met Human Connection een maatwerk persoonlijk leiderschapsprogramma ontwikkeld waarin jij jezelf leert inzetten op de meest effectieve manier. Je leert jezelf opnieuw kennen en neemt dat mee voor de rest van jouw leven. Dat is pas investeren! 

Na het traineeship

Van harte gefeliciteerd, je hebt met succes het traineeship afgerond! Maar wat is de volgende stap?

Na het succesvol behalen van het traineeship is het nu tijd om jezelf in te zetten als informatiespecialist. Dit moment is het begin van je professionele loopbaan. Vind jij afwisseling leuk en werk je graag voor verschillende opdrachtgevers? Dan bieden wij jou de kans om aan de slag te gaan bij MvR Consulting, onze consultancy partner. Ambieer je toch een baan bij de overheid zelf? Dan helpen wij jou aan een baan bij één van de overheidsorganisaties uit ons netwerk, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur!

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

 • Je beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt affiniteit voor digitalisering en werken met grote hoeveelheden informatie.
 • Goede communicatie en adviesvaardigheden zijn een troef die je bezit.
 • Je bent analytisch en gericht op het vinden van oplossingen.
 • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een innovatieve denkwijze zijn kwaliteiten die wij erg waarderen.

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

 • Een maandsalaris van €2800, waarbij je na voltooiing van het traineeship kunt rekenen op een mooie salarisverhoging;
 • Flexibele werklocaties in overleg met de opdrachtgever(s);
 • 25 vakantiedagen voor de nodige ontspanning;
 • Vergoeding voor reiskosten;
 • Deelname aan een persoonlijk leiderschapsprogramma, volledig gefaciliteerd;
 • Uiteraard een laptop en telefoon;
 • De gelegenheid om snel stappen te zetten in jouw carrièregebied;
 • Een werkomgeving waarin je voortdurend kunt groeien en leren van experts;
 • De vrijheid om autonoom te werken op een manier die aansluit bij jouw wensen!

Wat je te wachten staat

Is jouw interesse gewekt? Klinkt het tot zo ver als een passend avontuur en wil jij de volgende stap zetten? Solliciteer dan direct via de button onderaan en dan kom ik graag in contact met je!
1. Kennis maken

Er volgt eerst een kennismaking met één van onze recruiters, dit kan zowel telefonisch, via Teams of ergens op locatie met een lekkere kop koffie.

2. Assessments

Om meer van elkaar te leren kunnen wij jou vragen een aantal assessments te maken. Deze assessments laten jou zien of de gekozen functie bij jou past en of jij gelukkig gaat worden in de rol die jij gekozen hebt.

3. Op locatie

Als de gekozen rol goed bij jou past en het nog steeds goed voelt voor beide partijen dan nodigen wij jou graag uit op ons kantoor voor een live kennismaking. Tijdens deze kennismaking proef jij de échte sfeer van The Public Network en ontmoet jij collega’s uit jouw vakgebied om jou alles te vertellen over de functie.

4. Aan het werk

Is de live kennismaking goed bevallen? Dan zijn we klaar voor de start om een nieuwe definitie te geven aan jouw toekomst! Nog even het contract tekenen en we kunnen aan de slag. Let’s start redefining!

01/ 04
Het avontuur staat voor je klaar!

Solliciteer op deze functie

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Georgina Leggett

Recruitment Manager
Wees er als eerste bij

Gerelateerde traineeships