Voor opdrachtgevers

Voor onze opdrachtgevers is een uitgebalanceerd team van onschatbare waarde, waarbij zowel ervaren krachten als nieuwe talenten met vernieuwende inzichten samenkomen. Het aantrekken van dit laatste segment kan echter een uitdaging zijn. En wanneer dit talent aan boord is, ontstaat de volgende kans: het koesteren en voortdurend stimuleren van deze talenten. Het zal niemand verbazen dat werken met (jong) talent een inspirerende reis van uitdagingen en verantwoordelijkheden met zich meebrengt, die we met positieve energie omarmen.

Werken met talent

Het aantrekken van talent vormt een essentiële pijler voor de voortdurende bloei en ontwikkeling van een organisatie. Bij The Public Network ondersteunen we onze partners maximaal als het gaat over werken met talent. Onze expertise ligt in het ontdekken, ontwikkelen, begeleiden en verbinden van talent, en we zetten ons in om zowel de belangen van de trainees als die van de organisaties te vervullen. Gedurende onze samenwerking bieden we volledige ondersteuning en begeleiding aan onze klanten in hun taken en verantwoordelijkheden. Zo kunnen ze optimaal profiteren van de mogelijkheden en, indien gewenst, kunnen ze na de afgesproken periode het talent met open armen in dienst nemen.

Er kunnen verschillende redenen zijn om een samenwerking aan te gaan:

Het ontdekken en aantrekken van de meest geschikte individuen

Te midden van de schaarste op de huidige arbeidsmarkt, blijkt het vinden van waardevol talent een van de meest uitdagende taken. Maar maak je geen zorgen, wij staan paraat om jou hierbij te ondersteunen. Wat ons onderscheidt, is onze unieke benadering van talent. We gaan verder dan de standaard criteria en kijken naar de identiteit, cultuur, en zelfs de cognitieve denkwijze van kandidaten. Dit doen we door middel van assessments, waardoor we een bredere pool van geschikte kandidaten kunnen vinden.

Ons inzicht in onze doelgroep is gebaseerd op grondig onderzoek. Door deze onderzoeken begrijpen we hun behoeften, verlangens en wat hen werkelijk gelukkig maakt. Hierdoor kunnen wij fungeren als de perfecte tussenstap voor jong talent.

Tijdens onze traineeships merken we dat de ambities van jong talent voortdurend evolueren en groeien. Hier spelen we op in, zodat we hen de benodigde tools en vaardigheden kunnen bieden die cruciaal zijn voor hun rol in de organisatie.

Door onze organisatie als tussenstation te kiezen, heeft jouw organisatie toegang tot onze kennis en vaardigheden om dit talent volledig voor te bereiden op hun rol. Ervaar een buitengewoon gevoel van ontzorging, speciaal op maat van jouw organisatie!

Bevorderen van groei ondanks beperkte tijd

Een boeiende uitdaging ligt in het begeleiden van young professionals die net de schoolbanken hebben verlaten of aan hun eerste baan beginnen. Ze staan aan het begin van hun professionele reis en moeten nog hun weg vinden in de wereld van vakkennis, professionele vaardigheden en persoonlijk leiderschap. Deze fase van ontwikkeling vergt aanzienlijke inzet en aandacht, en verloopt zelden zonder enige hobbels. Dit onderstreept het belang van voortdurende begeleiding en aandacht.

Bij The Public Network blinken we uit in het bieden van deze begeleiding en coaching. Sterker nog, we bieden niet alleen persoonlijke coaching, maar ook vakinhoudelijke begeleiding. We betrekken opdrachtgevers bij feedback, evaluatie en bijsturing, wat hen volledige controle geeft over de voortgang. Dit betekent dat onze opdrachtgevers de vinger aan de pols kunnen houden zonder dat dit de normale tijdsbelasting met zich meebrengt die vaak gepaard gaat met begeleiding van opkomend talent.

Ons doel is om ervoor te zorgen dat deze talenten gestaag blijven groeien en hun potentieel maximaal kunnen benutten. Door hen continu in ontwikkeling te houden, voorkomen we voortijdige uitval of het verkennen van andere mogelijkheden.

Het Koesteren van Jong Talent: Onze Positieve Aanpak

Wanneer we waardevol jong talent ontdekken, begint het avontuur om dit talent te behouden. Het is een reis die volgt op het vinden van deze parels, en hoewel vaak gedacht wordt dat een aantrekkelijk salaris volstaat, blijkt dit in de praktijk niet altijd het geval te zijn. In feite is salaris voor sommige talenten zelfs niet het voornaamste aandachtspunt. Het behouden van talent draait vaak om luisteren, begrip tonen en de wil om de unieke ideeën en denkwijzen van dit talent te omarmen binnen de organisatie.

Bij onze samenwerking brengen we niet alleen inzicht in de specifieke talenten binnen jouw organisatie, maar delen we ook bewezen methoden om hen te behouden. Het is een proces dat draait om positieve interactie en synergie, en we staan klaar om jouw organisatie te helpen dit te bereiken. Samen creëren we een omgeving waarin talent floreert en waarin hun bijdragen een integraal onderdeel worden van de organisatiecultuur.

Bijeenbrengen van Diversiteit: Generaties en Cultuur Hand in Hand

Soms komt het voor dat we constateren dat de voorkeuren van diverse generaties uiteen lijken te lopen, wat enige uitdagingen kan opleveren. Vanuit onze ervaring zien we echter dat de verschillende waardes van diverse generaties niet noodzakelijkerwijs tot problemen hoeven te leiden. Integendeel, dit vormt een waardevolle kans voor groei binnen de organisatie. The Public Network staat paraat om jouw organisatie te begeleiden naar een synergetische samenwerking, waarbij deze verschillen niet tot verdeeldheid leiden maar juist tot verrijking en complementariteit leiden.

De toegevoegde waarde van The Public Network, visueel uitgewerkt.

 

Waarom wil je werken met talent?

Wellicht vraag je je nu af of de investering in werken met jong talent werkelijk opweegt tegen de voordelen. Laat ons je verzekeren, dat is absoluut het geval. Jong talent draagt zelfs in zeer significante mate bij aan de waarde van organisaties. We willen graag enkele redenen delen waarom samenwerken met jong talent van onschatbaar belang is.

Innovatie en creativiteit: Young professionals brengen vaak een frisse kijk op zaken met zich mee. Ze hebben een onbevangen en vernieuwende denkwijze, waardoor ze in staat zijn om nieuwe ideeën en innovatieve oplossingen aan te dragen voor bestaande uitdagingen.

Technologische vaardigheden: Jong talent is doorgaans opgegroeid in een digitale wereld en heeft vaak een sterke affiniteit met technologie. Ze zijn goed thuis in digitale tools en kunnen organisaties helpen bij het omarmen en implementeren van nieuwe technologieën die de efficiëntie en productiviteit kunnen verhogen.

Energie en enthousiasme: Young professionals staan bekend om hun energie en enthousiasme voor hun werk. Ze zijn gemotiveerd om zichzelf te bewijzen en hun stempel te drukken op de organisatie. Dit positieve enthousiasme kan een aanstekelijke werking hebben op de rest van het team.

Leren en aanpassingsvermogen: Jong talent heeft vaak een groot leervermogen en kan zich snel aanpassen aan nieuwe situaties. Ze zijn bereid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en zich aan te passen aan veranderingen, wat cruciaal is in de huidige, snel veranderende, omgeving.

Diversiteit en inclusie: Het aannemen van jong talent draagt bij aan diversiteit binnen de organisatie. Verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven bevorderen een inclusieve organisatiecultuur en kunnen bijdragen aan betere besluitvorming en prestaties.

Successieplanning en continuïteit: Investeren in jong talent is een strategische zet voor de lange termijn. Door hen te begeleiden en te ontwikkelen, kunnen organisaties een interne pijplijn van getalenteerde professionals creëren die klaar zijn om belangrijke functies in te nemen als bijvoorbeeld senior medewerkers met pensioen gaan.

Aantrekken van nieuw talent: Het aannemen van jong talent kan een positief signaal zijn naar andere young professionals op de arbeidsmarkt. Het kan helpen om het imago van de organisatie te versterken en hen aantrekkelijk te maken voor andere getalenteerde kandidaten.

Samenvattend is het aantrekken van jong talent van cruciaal belang voor een organisatie omdat ze bijdragen aan vernieuwing, groei en veerkracht. Hun vaardigheden, energie en bereidheid om te leren maken hen tot waardevolle aanwinsten die kunnen helpen om de organisatie vooruit te stuwen en wendbaar te blijven in een steeds meer veranderende wereld.

Wat kunnen wij betekenen?

Zoals beschreven is een partnerschap met The Public Network meer dan het kunnen vinden en aantrekken van talent. Onze samenwerking gaat over het helpen begrijpen van talent en ruimte creëren binnen de organisatie zodat het talent zich thuis kan voelen. Een samenwerking met The Public Network ga je aan wanneer je als organisatie op een duurzame manier met talent wil werken. Tijdens de samenwerking worden de opdrachtgever en de trainee omringt door vakspecialisten die allemaal bijdragen op hun eigen manier. In de onderstaande afbeelding wordt dit goed zichtbaar.

 

 

Of je nu behoefte hebt aan talent dat vast in dienst treedt of aan talent die een korte opdracht uitvoert, The Public Network kan je hierbij helpen! Door ons grote netwerk aan jong talent te combineren met eigen vakkennis kunnen wij voor iedere uitdaging een oplossing creëren. Of het nu gaat om een RPA-consultant, Informatiemanager, Functioneel Beheerder, een specialist voor de Omgevingswet, een trainee voor de Wet open overheid of heel iets anders, Wij gaan graag de samenwerking aan!

Vind je het leuk om eerst gewoon even kennis te maken? Plan dan vooral even een kop koffie in!

 

Contact

 

Wij bellen / mailen binnen 24 uur terug