Traineeship Junior Informatiemanagement

Regio Leeuwarden
Fulltime
2800 Per maand
Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Wat ga jij doen?

Als Trainee Informatiemanagement word je ondergedompeld in een dynamische omgeving binnen de publieke sector, waarbij je betrokken wordt bij een breed scala aan taken en uitdagingen. Je zult je bezighouden met het vormgeven en optimaliseren van processen en informatiestrategieën, het analyseren van data en het implementeren van innovatieve oplossingen voor informatiebeheer aan de hand van de nieuwste technologieën. Of het nu gaat om het ontwikkelen van beleid, het analyseren van de informatiehuishouding of het onderzoeken van en adviseren over informatievoorzieningsvraagstukken, als trainee ben je de pionier die de digitale toekomst van informatiemanagement vormgeeft.

Je wordt betrokken bij het beheer van gevoelige informatie en het creëren van draagvlak voor veranderingen door digitalisering. Daarnaast werk je ook aan het bevorderen van samenwerking en afstemming tussen verschillende domeinen en processen en voer je diepgaand onderzoek uit naar de behoeften van belanghebbenden. Dit alles doe je onder begeleiding van ervaren informatiemanagers en consultants, waarbij er veel ruimte is voor vernieuwende ideeën die je kunt toepassen in de organisatie.

Wat ga je leren?

Hoe is het traineeship opgebouwd?

Je gaat zelfstandig aan de slag in de praktijk, met ondersteuning van opleiding, een buddy en een ontwikkelcoach. Het programma omvat ook een persoonlijk leiderschapstraject, gericht op zowel professionele als persoonlijke groei. Binnen ons traineeship staan de volgende drie leerlijnen centraal:

Professionele vaardigheden: dit onderdeel richt zich op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden die je zullen helpen in je rol als informatieanalist. Hierbij kun je denken aan integriteit en advies- en communicatievaardigheden. Je hebt de vrijheid om zelf onderwerpen te kiezen die jou interesseren en te groeien in de richting die het beste bij jou past.

Vakinhoudelijke kennis: gedurende het traineeship ontdek je de wereld van digitale informatievoorziening, zaakgericht werken, en het creëren van draagvlak, onder begeleiding van vak professionals. Je zult werken aan innovatieve oplossingen om de uitdagingen van datamanagement aan te pakken.

Persoonlijk Leiderschapsprogramma: dit onderdeel is gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, wat volgens ons de kern vormt van het traineeship. Gedurende de eerste anderhalf jaar word je begeleid door een coach op het gebied van persoonlijk leiderschap. Je coach en mededeelnemers zullen je ondersteunen bij het ontdekken van jezelf via theoretische en praktijkgerichte opdrachten, tweedaagse sessies met overnachting en intervisiesessies met andere trainees. Je zult jouw uitdagingen, leerdoelen en valkuilen verkennen en leren hoe je jouw persoonlijke kwaliteiten optimaal kunt benutten.

Na het traineeship

Gefeliciteerd met het succesvol afronden van het traineeship!

Wat zijn nu de volgende stappen voor jou?

Na succesvolle afronding van het traineeship liggen er diverse mogelijkheden voor je open om je carrière voort te zetten in informatiemanagement. Of je nu kiest voor een rol als informatiemanager, waarbij je als centrale spil fungeert en de leiding neemt over strategische projecten, of je wilt specialiseren in een specifiek domein zoals wet- en regelgeving of technische architectuur.

Als je je bijvoorbeeld gaat specialiseren in wet- en regelgeving, specifiek de Wet Open Overheid (WOO), dan vraagt de rol om diepgaande kennis van de wetgeving en dit biedt de kans om expertise op te bouwen en toe te passen binnen de organisatie. Kies je voor het specialiseren op technisch gebied, dan kun je denken aan dat je advies gaat geven over de opzet van technische architecturen en meer betrokken bent bij de IT-aspecten van informatiemanagement.

Of je nu de voorkeur geeft aan procesmanagement, projectmanagement of de inhoudelijke aspecten van informatiemanagement, er zijn volop kansen om jezelf verder te ontplooien en je carrière vorm te geven.

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

 • Je hebt een HBO- en/of WO-diploma;
 • Je hebt affiniteit met het beheren van grote hoeveelheden informatie/data;
 • Je beschikt over een proactieve instelling;
 • Je bent van nature nieuwsgierig naar opkomende (technologische) ontwikkelingen en trends binnen het vakgebied;
 • Je kunt complexe onderwerpen begrijpelijk maken voor zowel mensen binnen als buiten de organisatie.

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

 • Een bruto maandsalaris van €2800,- gebaseerd op een werkweek van 40 uur;
 • Een salarisverhoging na voltooiing van het traineeship;
 • Een persoonlijk leiderschapstraject dat volledig door ons wordt verzorgd, waardoor jij de regie hebt over je eigen ontwikkeling;
 • Een opleiding in informatiemanagement inclusief alle vereiste certificaten;
 • Een NS-Business Kaart en kilometervergoeding;
 • 25 vakantiedagen en 8,33% vakantiegeld;
 • Mogelijkheid tot plaats onafhankelijk werken in samenspraak met de opdrachtgever;
 • Individuele begeleiding met een ervaren coach om je persoonlijke ambities te verwezenlijken.

Wat je te wachten staat

Is jouw interesse gewekt? Klinkt het tot zo ver als een passend avontuur en wil jij de volgende stap zetten? Solliciteer dan direct via de button onderaan en dan kom ik graag in contact met je!
1. Kennis maken

Er volgt eerst een kennismaking met één van onze recruiters, dit kan zowel telefonisch, via Teams of ergens op locatie met een lekkere kop koffie.

2. Assessments

Om meer van elkaar te leren kunnen wij jou vragen een aantal assessments te maken. Deze assessments laten jou zien of de gekozen functie bij jou past en of jij gelukkig gaat worden in de rol die jij gekozen hebt.

3. Op locatie

Als de gekozen rol goed bij jou past en het nog steeds goed voelt voor beide partijen dan nodigen wij jou graag uit op ons kantoor voor een live kennismaking. Tijdens deze kennismaking proef jij de échte sfeer van The Public Network en ontmoet jij collega’s uit jouw vakgebied om jou alles te vertellen over de functie.

4. Aan het werk

Is de live kennismaking goed bevallen? Dan zijn we klaar voor de start om een nieuwe definitie te geven aan jouw toekomst! Nog even het contract tekenen en we kunnen aan de slag. Let’s start redefining!

01/ 04
Het avontuur staat voor je klaar!

Solliciteer op deze functie

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Georgina Leggett

Recruitment Manager
Wees er als eerste bij

Gerelateerde traineeships