Traineeship Junior Informatiemanagement

Maarssen
Fulltime
2800 Per maand
Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Bij The Public Network (TPN) combineren wij vakkennis met leren in de praktijk. Dit doen wij door het organiseren van traineeships. Voor het traineeship informatiemanagement focussen wij ons op young professionals die het vak van Informatiespecialist geheel eigen willen maken.

Het traineeship is een uitgebreid traject van anderhalf jaar waarbij je aan de slag gaat als informatiespecialist en waarbij je de fijne kneepjes van het vak zult leren. Hierbij word je begeleid door de doorgewinterde experts van MvR Consulting. MvR Consulting is een organisatie met tientallen professionals die sinds jaar en dag inzetten om informatie binnen overheidsorganisaties te borgen op een moderne en duurzame manier. Gedurende het traineeship zal je opgeleid worden door vak experts en word je gekoppeld aan een buddy waar jij terecht kunt met al jouw vragen. Hoe gaaf is dat!

Wat ga je leren?

Binnen ons traineeship staan de volgende drie punten centraal:

 • Professionele vaardigheden: Tijdens het traineeship informatiemanagement ga je aan de slag met jezelf en het her ontwikkelen van verschillende vaardigheden. We hebben aandacht voor tijd- en verandermanagement, adviesvaardigheden, politieke sensitiviteit en hoe bijvoorbeeld je om kunt gaan met weerstand in een organisatie. Je hebt zelf de keuze in de onderwerpen die je kiest waardoor je je eigen traineeship sturing geeft, leuk toch!?
 • Vakkennis: Na anderhalf jaar wil jij natuurlijk vakspecialist zijn. Dit gaat niet zonder de nodige vakkennis. Tijdens jouw traineeship zal je een duik nemen in de wereld van informatiemanagement onder begeleiding van vakexperts. Binnen anderhalf jaar tijd leer jij al wat nodig is om jouw weg te vinden als informatiespecialist. Heb je behoefte aan meer kennis ook al is jouw traineeship afgelopen? Geen probleem, wanneer je onderdeel bent van The Public Network is er altijd ruimte om kennis op te doen.
 • Persoonlijke groei: Tot slot ga je aan de slag met jezelf. Dit is naar onze mening het belangrijkste onderdeel van het traineeship. Tijdens de anderhalf jaar dat jij je bij ons gaat ontwikkelen word jij begeleid door een coach die je helpt met persoonlijk leiderschap. Ieder mens is anders en heeft dus ook iets anders nodig, het is daarom erg belangrijk dat de coaching individueel is. Jouw coach gaat je helpen met alle dingen die je tijdens het traject komt te leren over jezelf. De coach helpt jou om te gaan met jouw uitdagingen, valkuilen en vooral hoe jij gebruik kunt maken van de sterke punten die je hebt. Persoonlijk leiderschap is waardevol voor jouw toekomst als informatiespecialist, maar vooral voor jouw verdere carrière en je leven.

Na de traineeship

Van harte, je hebt het traineeship behaald! Maar hoe nu verder?
Als informatiespecialist ben je verantwoordelijk voor het adviseren van een organisatie over hoe om te gaan met informatie. Vaak gaat het hierbij ook over digitale informatie. De rollen die je hierbij kunt bedenken lopen flink uiteen. Zo kun je aan de slag als adviseur over digitale archivering, word je de spil tussen techniek en de afdeling of geef je advies over de toepassing van de nieuwste technologieën. Kortom, de wereld als informatiespecialist is er zeker één om te onderzoeken!
Na het succesvol afronden van het traineeship zijn er meerdere mogelijkheden om jezelf dienstbaar te kunnen maken. Je kunt ervoor kiezen om in dienst te treden bij MvR Consulting en meerdere organisaties ontdekken of juist in dienst te treden bij een overheidsorganisatie uit ons netwerk. Jij bent in de lead. Het is maar net wat jouw persoonlijke voorkeur heeft!

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

 • Je hebt aantoonbaar HBO en/of WO werk en denkniveau.
 • Je hebt affiniteit met digitalisering, data gedreven werken en werken met informatie.
 • Een studie waarbij je omgaat met vele hoeveelheden informatie is een pré.
 • Je beschikt over goede communicatieve en adviesvaardigheden.
 • Je bent analytisch en oplossingsgericht.
 • Je vindt het niet vervelend om verantwoordelijk te zijn en kunt omgaan met vrijheid en autonomie.

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

 • Een startsalaris van €2800,.
 • Hybride en flexibel werken in samenspraak met jouw opdrachtgever;
 • 25 vakantiedagen, om tot rust te komen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen tijdens het persoonlijk leiderschapstraject;
 • Een laptop en telefoon;
 • De mogelijkheid om snel te leren binnen jouw kennisgebied;
 • Een werk en leerplek waar je nooit uitgeleerd raakt;
 • De vrijheid om te werken op een manier dat past bij jou!

Wat je te wachten staat

Is jouw interesse gewekt? Klinkt het tot zo ver als een passend avontuur en wil jij de volgende stap zetten? Solliciteer dan direct via de button onderaan en dan kom ik graag in contact met je!
1. Kennis maken

Er volgt eerst een kennismaking met één van onze recruiters, dit kan zowel telefonisch, via Teams of ergens op locatie met een lekkere kop koffie.

2. Assessments

Om meer van elkaar te leren kunnen wij jou vragen een aantal assessments te maken. Deze assessments laten jou zien of de gekozen functie bij jou past en of jij gelukkig gaat worden in de rol die jij gekozen hebt.

3. Op locatie

Als de gekozen rol goed bij jou past en het nog steeds goed voelt voor beide partijen dan nodigen wij jou graag uit op ons kantoor voor een live kennismaking. Tijdens deze kennismaking proef jij de échte sfeer van The Public Network en ontmoet jij collega’s uit jouw vakgebied om jou alles te vertellen over de functie.

4. Aan het werk

Is de live kennismaking goed bevallen? Dan zijn we klaar voor de start om een nieuwe definitie te geven aan jouw toekomst! Nog even het contract tekenen en we kunnen aan de slag. Let’s start redefining!

01/ 04
Het avontuur staat voor je klaar!

Solliciteer op deze functie

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Georgina Leggett

Recruitment Manager
Wees er als eerste bij

Gerelateerde traineeships