Trainee Wet Open Overheid

Maarssen
Vanaf 32 uur
2800 Per maand
Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Wil jij een cruciale rol spelen in het vergroten van de transparantie en openbaarheid van de overheid? Heb jij een passie voor wetgeving en wil je organisaties en overheidsinstanties adviseren en ondersteunen bij het naleven van de Wet open overheid?

Dan is de functie van Consultant Wet open overheid bij The Public Network de job voor jou!

Wat ga je doen?
Wij bieden een unieke Traineeship aan waarin jij alle kneepjes van de Wet Open Overheid leert. Gedurende 1,5 jaar traineeship leer jij grondig begrip van de wet en hoe jij de wet open overheid kunt implementeren. Hierbij leer jij hoe beleid, processen en systemen worden ontwikkeld én leer je hoe jij trainingen en juridisch advies kunt geven aan collega’s over de bewustwording van het omgaan met gegevens.

Ons traineeship is speciaal ingericht om jou in anderhalf jaar tijd alle kennis en kunde mee te geven, zodat je kunt uitgroeien tot een expert op dit gebied. Niet alleen krijg jij begeleiding en de opleiding van de beste professionals uit het vak maar je krijgt ook de mogelijkheid om jouw vaardigheden op persoonlijk als professioneel niveau te maximaliseren!

Wat ga je leren?

Wij nemen je even mee in hoe ons Traineeship is opgesteld.
Er bestaat drie essentiële componenten, namelijk;

 • Vakinhoudelijke onderdeel
 • Professionele onderdeel
 • Persoonlijk leiderschapstraject

Vakinhoudelijke onderdeel: het vakkennis programma bestaat uit de vakinhoudelijk kennis die jij op zult doen vanuit MvR om het vak eigen te maken. Je kunt hierbij denken aan: de wetgeving zelf, hoe is deze ingericht? Waar moet je opletten? Hoe vertaal je dit naar de medewerkers binnen de overheid en naar buiten toe? Evenals het leren van zaakgericht werken, hoe werkt een overheid, architectuur en verschillende systemen waarmee je te maken zult hebben.

Professionele onderdeel: binnen dit onderdeel leggen we de nadruk op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden die jou gaan helpen in jouw rol als consultant. Denk hierbij aan vaardigheden zoals integriteit, advies- en communicatievaardigheden en expertise in verandermanagement – kies hierin zelf de onderwerpen die jou aanspreken en groei in de richting die het beste bij jou past.  

Persoonlijk Leiderschapsprogramma: Tot slot is er jouw eigen ontwikkeling. Dit is naar onze mening de kern van het traineeship. In de eerste anderhalf jaar van je dienstverband begeleidt een coach je bij persoonlijk leiderschap. Ieder persoon is uniek en vraagt om specifieke aandacht, vandaar de focus op individuele begeleiding. Jouw coach en mede deelnemers ondersteunen je bij het ontdekken van jezelf gedurende dit traject door middel van o.a; theoretische en praktijkgerichte opdrachten, twee-daagse met overnachting en intervisie sessies. Jij gaat jouw uitdagingen, leerdoelen en valkuilen verkennen en jouw persoonlijke kwaliteiten leren inzetten. Persoonlijk leiderschap draagt niet alleen bij aan het versterken van jouw positie als consultant, maar ook aan je verdere carrière en leven. 

Na het traineeship

Heb je het Traineeship behaald? Gefeliciteerd!

En nu?…

Als Consultant voor de Wet open overheid ben je verantwoordelijk voor het adviseren over de wet, het implementeren van de wet en hierin training en juridisch advies bieden. Ook zul je helpen met het rapporteren van systemen en voortgang bewaken als het adviseren over manieren waarop overheidsinstanties de betrokkenheid van burgers kunnen vergroten en hun input kunnen integreren in het beleidsvormingsproces.

Na afronding van het traineeship ben jij officieel Consultant voor de Wet Open Overheid en kun je bij elke organisatie naar keuze aan de slag, of je kunt ervoor kiezen om te werken voor onze consultancypartner.

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo- of universitair niveau, bij voorkeur in de richting van Rechten, Bestuurskunde, Overheidsmanagement of een vergelijkbare studie;
 • Je hebt interesse in wet- en regelgeving en affiniteit met de overheid;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt goed adviseren en ondersteunen;
 • Je bent analytisch sterk en kunt complexe vraagstukken effectief oplossen.
 • Je hebt een sterke drive om bij te dragen aan het versterken van de democratische rechten en verantwoordingsplicht van de overheid.

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

 • Een bruto maand salaris van € 2800,- op basis van 40 uur;
 • Kies zelf waar en wanneer je werkt in samenspraak met de opdrachtgever; 
 • 25 vakantiedagen en 8.33% vakantietoeslag;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Jij ontvangt een extra persoonlijk leiderschapstraject dat je vanuit ons kunt volgen;
 • Én jij ontvangt ook persoonlijke begeleiding n.a.v. jouw ambitie;
 • De mogelijkheid tot snelle carrièregroei, passend bij jouw ambitie;
 • Een leer-/werkplek waar je nooit bent uitgeleerd;
 • De vrijheid om autonoom te werken en op de manier hoe jij wil werken!

Wat je te wachten staat

Is jouw interesse gewekt? Klinkt het tot zo ver als een passend avontuur en wil jij de volgende stap zetten? Solliciteer dan direct via de button onderaan en dan kom ik graag in contact met je!
1. Kennis maken

Er volgt eerst een kennismaking met één van onze recruiters, dit kan zowel telefonisch, via Teams of ergens op locatie met een lekkere kop koffie.

2. Assessments

Om meer van elkaar te leren kunnen wij jou vragen een aantal assessments te maken. Deze assessments laten jou zien of de gekozen functie bij jou past en of jij gelukkig gaat worden in de rol die jij gekozen hebt.

3. Op locatie

Als de gekozen rol goed bij jou past en het nog steeds goed voelt voor beide partijen dan nodigen wij jou graag uit op ons kantoor voor een live kennismaking. Tijdens deze kennismaking proef jij de échte sfeer van The Public Network en ontmoet jij collega’s uit jouw vakgebied om jou alles te vertellen over de functie.

4. Aan het werk

Is de live kennismaking goed bevallen? Dan zijn we klaar voor de start om een nieuwe definitie te geven aan jouw toekomst! Nog even het contract tekenen en we kunnen aan de slag. Let’s start redefining!

01/ 04
Het avontuur staat voor je klaar!

Solliciteer op deze functie

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Georgina Leggett

Recruitment Manager
Wees er als eerste bij

Gerelateerde traineeships