Junior Traineeship Informatiemanagement

Maarssen
40 uur
2800 Per maand
Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Bij The Public Network (TPN) bundelen we professionele expertise met praktijkgericht leren. Dit doen wij door unieke traineeships te organiseren. Voor het traineeship informatiemanagement richten wij ons op young professionals die zich volledig willen onderdompelen in het vak van Informatiespecialist.

Het traineeship bestaat uit een traject van anderhalf jaar waarin je jezelf kunt ontwikkelen tot informatiespecialist en de knepen van het vak onder de knie krijgt. Dit gebeurt onder begeleiding van de experts van MvR Consulting. MvR Consulting is een team van experts dat al een tijd met veel toewijding en vakkennis werkt aan het up-to-date en duurzaam vastleggen van informatie binnen overheidsorganisaties. Gedurende het traineeship krijg je training van professionals in het vak en word je gekoppeld aan een buddy, die jou begeleid. Hoe fijn is dat!

Wat ga je leren?

Ons traineeship is onderverdeeld in drie leeronderdelen, namelijk:
 

 • Professionele vaardigheden:

Gedurende het traineeship zul je aan de slag gaan met het ontwikkelen en verfijnen van verschillende professionele vaardigheden. Tijd- en verandermanagement, adviesvaardigheden en het omgaan met weerstand in organisaties zijn voorbeelden die de revue passeren gedurende dit onderdeel. De onderwerpen die jouw interesse hebben zullen worden behandeld. Hierdoor heb je volledig zelf de controle over jouw reis, gaaf toch!?

 • Vakinhoudelijke kennis:

Om uiteindelijk een succesvolle consultant te zijn is het van belang om relevante vakkennis op te doen. Tijdens het traineeship verken je de wijde wereld van informatiemanagement onder begeleiding van vak professionals. En ben je na het traineeship nog niet uitgeleerd? Dan heb je als onderdeel van The Public Network altijd de ruimte om meer kennis op te doen!

 • Persoonlijke groei:

Tot slot werk je aan jezelf. In anderhalf jaar word je begeleid door een coach voor persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is anders en heeft speciale behoeften, daarom hechten wij enorm veel waarde aan individuele. Je coach helpt je met alles wat je leert over jezelf tijdens dit traject. Samen tackelen jullie uitdagingen en ontdek je vooral hoe je je sterke punten kunt inzetten. Persoonlijke groei is waardevol voor je toekomst als informatiespecialist, maar vooral voor je verdere loopbaan en leven.

Na de traineeship

YES, het traineeship is behaald! Maar wat zijn de vervolgstappen?

Als informatiespecialist ben jij dé go-to persoon als het gaat om het slim omgaan met informatie binnen een organisatie. Vaak draait dit om digitale gegevens. De taken die hierbij komen kijken zijn super divers. Denk aan het adviseren over digitale archivering, werken als schakel tussen technologie en afdelingen, of zelfs meedenken over de nieuwste tech trends.
Er valt dus genoeg te verkennen en ontdekken in de wereld als informatiespecialist!

Na het behalen van het traineeship, staan er meerdere wegen voor je open om jouw skills in te zetten. Je kunt ervoor gaan om deel uit te maken van het MvR Consulting team en verschillende organisaties ontdekken. Of je kunt je avontuur beginnen bij een van de overheidsinstanties uit ons netwerk. Kortom, de keuze is helemaal aan jou!

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

 • Je beschikt over aantoonbaar HBO- en/of WO-werk- en denkniveau.
 • Digitalisering, data gedreven werken en omgaan met informatie spreken je aan.
 • Een studie waarin je met grote hoeveelheden informatie hebt gewerkt, is een pluspunt.
 • Je beheerst communicatie en adviesvaardigheden goed.
 • Analytisch denken en probleemoplossend vermogen zijn jouw sterke punten.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kan goed omgaan met vrijheid en autonomie.

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

 • Een startsalaris van €2800,- bruto.
 • Hybride en flexibel werken in overleg met de opdrachtgever;
 • 25 welverdiende vakantiedagen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • De mogelijkheid jezelf te ontplooien gedurende het persoonlijk leiderschapstraject;
 • Persoonlijke coaching om jouw ambities tot leven te laten komen;
 • Een laptop en telefoon;
 • De kans op snelle carrièregroei, afgestemd op jouw persoonlijke ambities;
 • Een fijne leer-/werkplek waar je nooit uitgeleerd raakt;
 • De vrijheid om te werken op een manier dat past bij jou!

Wat je te wachten staat

Is jouw interesse gewekt? Klinkt het tot zo ver als een passend avontuur en wil jij de volgende stap zetten? Solliciteer dan direct via de button onderaan en dan kom ik graag in contact met je!
1. Kennis maken

Er volgt eerst een kennismaking met één van onze recruiters, dit kan zowel telefonisch, via Teams of ergens op locatie met een lekkere kop koffie.

2. Assessments

Om meer van elkaar te leren kunnen wij jou vragen een aantal assessments te maken. Deze assessments laten jou zien of de gekozen functie bij jou past en of jij gelukkig gaat worden in de rol die jij gekozen hebt.

3. Op locatie

Als de gekozen rol goed bij jou past en het nog steeds goed voelt voor beide partijen dan nodigen wij jou graag uit op ons kantoor voor een live kennismaking. Tijdens deze kennismaking proef jij de échte sfeer van The Public Network en ontmoet jij collega’s uit jouw vakgebied om jou alles te vertellen over de functie.

4. Aan het werk

Is de live kennismaking goed bevallen? Dan zijn we klaar voor de start om een nieuwe definitie te geven aan jouw toekomst! Nog even het contract tekenen en we kunnen aan de slag. Let’s start redefining!

01/ 04
Het avontuur staat voor je klaar!

Solliciteer op deze functie

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Georgina Leggett

Recruitment Manager
Wees er als eerste bij

Gerelateerde traineeships