Traineeship Fysieke Leefomgeving Consultant

Maarssen
Vanaf 36 uur
2800 Per maand
Solliciteer direct

Wat ga je doen?

De Fysieke Leefomgeving, in een notendop; omvat alles wat je buiten ziet. Het is een vakgebied dat voortdurend in ontwikkeling is en waar mooie uitdagingen op de horizon liggen. Denk bijvoorbeeld aan de Omgevingswet, die vanaf januari van kracht zal zijn.

Maar waarom is de Omgevingswet een uitdaging en hoe gaan we deze aanpakken? Ons Traineeship komt hier goed van pas. Laat me je meenemen in wat we doen en hoe jij kunt bijdragen aan de Fysieke Leefomgeving!

Wat houdt de Omgevingswet in?
De Omgevingswet verplicht alle gemeenten om aan de slag te gaan met het opstellen van een omgevingsplan. Dit plan vervangt de huidige losse bestemmingsplannen. Het gaat erom dat je in dat omgevingsplan de regels vastlegt voor hoe onze omgeving eruit moet zien.

Wat ga jij doen?
Om dit te bereiken, is technologie belangrijker dan ooit. Als Trainee leer jij gedurende 1,5 jaar alles over de Omgevingswet en hoe je als specialist in bedrijfsdigitalisering dit proces kunt optimaliseren.

Je leert de beste oplossingen te vinden en ze te vertalen naar de organisatie. Ook ontwikkel je digitale vaardigheden om informatievoorziening goed te beheren.

Naast de vakinhoudelijke kennis die je opdoet van onze experts bij MvR Consulting, werk je ook aan je professionele en persoonlijke vaardigheden. We bieden een unieke kans om tijdens het Traineeship het beste uit jezelf te halen!

Wat ga je leren?

Hoe ziet het traineeship eruit?
Gedurende het traineeship doe je niet alleen kennis op, maar pas je deze kennis ook meteen toe in de praktijk. Je ontdekt je interesses en samen met onze partner MvR Consulting bepaal je bij welke opdrachtgever je aan de slag wilt. MvR Consulting heeft al verschillende organisaties geholpen, zoals de Omgevingsdienst Twente, de Provincie Limburg en de gemeente Valkenburg.

Het traineeship is op maat gemaakt en bestaat uit drie essentiële onderdelen. Hieronder lees je hoe het is opgebouwd:

 • Persoonlijk leiderschapstraject: Het begint bij jou. We onderzoeken samen met jou wie je bent en wat je ambities zijn. Met persoonlijke coaching van onze partner Human Connection bekijken we hoe je jouw ambities kunt verwezenlijken.
 • Professionele vaardigheden: We vinden het belangrijk dat je inzicht krijgt in je huidige vaardigheden. Op basis van jouw wensen kun je deze verder ontwikkelen of nieuwe talenten ontdekken. Je kunt training en coaching krijgen in onderwerpen zoals het omgaan met weerstand binnen een organisatie, tijd- en verandermanagement, en adviesvaardigheden.
 • Kennisprogramma: Professionals uit de praktijk van onze partner MvR Consulting brengen je alle vakinhoudelijke kennis bij, zodat je die volledig eigen kunt maken.

Na de traineeship

Hoe ziet jouw toekomst eruit na het traineeship?
Je bent nu officieel Consultant voor de Fysieke Leefomgeving. Gefeliciteerd!

Als Consultant help je organisaties op digitale wijze de Omgevingswet te implementeren. Je kunt ervoor kiezen om direct bij een opdrachtgever aan de slag te gaan, zoals een gemeente of omgevingsdienst, of je kunt ervoor kiezen om bij MvR Consulting te werken en verschillende projecten en opdrachtgevers te ondersteunen. De keuze is aan jou, en wij helpen je graag bij het maken van die keuze!

Ongeacht waar je belandt, blijven we graag in contact om al jouw avonturen te horen!

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of universitaire opleiding, bij voorkeur in de richting van Ruimtelijke Ordening, Omgevingsrecht, Bestuurskunde of een vergelijkbare studie.
 • Je hebt interesse in de Fysieke Leefomgeving, duurzaamheid en de Omgevingswet.
 • Je bent bedreven in informatievoorziening of wilt dit naar een hoger niveau tillen, en je hebt affiniteit met digitale processen.
 • Je omschrijft jezelf als proactief en leergierig, en je wilt je graag verder ontwikkelen.
 • Samenwerken spreekt je aan en je vindt het fijn om je communicatievaardigheden in te zetten.

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

Dit bieden wij aan:

 • Een bruto maandsalaris van €2800,- op basis van 40 uur;
 • Na het traineeship kun je een hoger salaris verwachten, tussen €3200,- en €3500,- op basis van 40 uur, afhankelijk van je ontwikkeling;
 • Reiskostenvergoeding of een NS-Business Kaart;
 • 25 vakantiedagen en 8.33% vakantietoeslag;
 • Pensioenregeling;
 • Jij bepaalt waar en hoe je werkt in samenspraak met de opdrachtgever;
 • Keuzevrijheid waar je na het traineeship wilt werken;
 • Kans op snelle carrièregroei die past bij jouw ambitie dankzij ons persoonlijke leiderschapstraject;
 • Een leer- en werkplek waar je nooit uitgeleerd raakt. Wil je meer leren of ontwikkelen? Laat het ons weten, we kijken graag naar opleidingsmogelijkheden met je!

Wat je te wachten staat

Is jouw interesse gewekt? Klinkt het tot zo ver als een passend avontuur en wil jij de volgende stap zetten? Solliciteer dan direct via de button onderaan en dan kom ik graag in contact met je!
1. Kennis maken

Er volgt eerst een kennismaking met één van onze recruiters, dit kan zowel telefonisch, via Teams of ergens op locatie met een lekkere kop koffie.

2. Assessments

Om meer van elkaar te leren kunnen wij jou vragen een aantal assessments te maken. Deze assessments laten jou zien of de gekozen functie bij jou past en of jij gelukkig gaat worden in de rol die jij gekozen hebt.

3. Op locatie

Als de gekozen rol goed bij jou past en het nog steeds goed voelt voor beide partijen dan nodigen wij jou graag uit op ons kantoor voor een live kennismaking. Tijdens deze kennismaking proef jij de échte sfeer van The Public Network en ontmoet jij collega’s uit jouw vakgebied om jou alles te vertellen over de functie.

4. Aan het werk

Is de live kennismaking goed bevallen? Dan zijn we klaar voor de start om een nieuwe definitie te geven aan jouw toekomst! Nog even het contract tekenen en we kunnen aan de slag. Let’s start redefining!

01/ 04
Het avontuur staat voor je klaar!

Solliciteer op deze functie

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Georgina Leggett

Recruitment Manager
Wees er als eerste bij

Gerelateerde traineeships