Traineeship Consultant Fysieke Leefomgeving

Maarssen
Vanaf 36 uur
2800 Per maand
Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Nederland is voortdurend in ontwikkeling. Continu ontstaan er nieuwe uitdagingen binnen de fysieke leefomgeving, waaronder de Omgevingswet die vanaf januari 2024 van kracht zal zijn.

Om de overheid, waaronder gemeentes en omgevingsdiensten, hierin te ondersteunen, bieden wij een traineeship aan zodat junioren zich kunnen verdiepen en ontwikkelen binnen de wereld van de fysieke leefomgeving!

Wat ga je precies doen?
The Public Network biedt een op maat gemaakt traineeship aan, waarin jij alles leert wat de Omgevingswet is en met zich meebrengt. Ons Traineeship is zo opgebouwd zodat jij na het behalen hiervan Consultant wordt op het gebied van de Fysieke Leefomgeving en organisaties weet te helpen met het implementeren van de Omgevingswet op digitale wijze.

Jij leert denken als specialist en hoe jij de beste oplossing kan vinden en vertalen naar de organisatie als het gaat om het realiseren van de Omgevingswet binnen de organisatie. Ook help je de overheid digitaal vaardig te worden en alle informatievoorziening goed te regelen.

Samen met vakspecialisten zal jij kennis en ervaring opdoen en zal je je bezighouden met verschillende vraagstukken. De vraagstukken waaraan je kunt denken is het implementeren van de Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) of het voorbereiden van organisaties rondom de ontwikkelingen binnen de fysieke leefomgeving of het harmoniseren van ketenprocessen.

Met onze partner MvR Consulting ontdek jij gedurende het traineeship ook waar jouw interesses liggen en voor welk opdrachtgever jij aan de slag wil gaan. MvR Consulting heeft al diverse overheidsorganisaties geholpen met de voorbereiding van de Omgevingswet. Dit biedt jou een unieke kans om ervaring op te doen bij verschillende instanties zoals Omgevingsdienst Twente, Provincie Limburg, gemeente Valkenburg en meer!

Wat ga je leren?

Wat ga je allemaal leren binnen het traineeship?
Het traineeship is speciaal opgemaakt zodat jij binnen korte tijd alle kennis op kan doen wat nodig is om te helpen met het implementeren van de Omgevingswet. Hiernaast bieden wij ook de kans om jouw krachten te maximaliseren. Hieronder kun je lezen hoe ons traineeship is opgebouwd.

 • Persoonlijk leiderschapstraject: Allereerst richten we ons op wie jij bent als persoon en waar jouw ambities liggen. Vervolgens, met behulp van persoonlijke coaching, bekijken we samen hoe je jouw ambities kunt verwezenlijken.
 • Professionele vaardigheden: In samenwerking met onze partner Human Connection herontdekken we jouw vaardigheden. Op basis van jouw wensen en behoeften kun je deze verder ontwikkelen. Denk hierbij aan trainingen over het omgaan met weerstand binnen de organisatie, tijd- en verandermanagement en adviesvaardigheden.
 • Kennisprogramma: Alle vakinhoudelijke kennis wordt door professionals uit de praktijk van onze partner MvR Consulting aan je overgebracht, zodat je deze je volledig eigen kunt maken.

Na de traineeship

HOERA! Je bent geslaagd voor het traineeship!

En nu?

Na het behalen van het traineeship ben jij officieel Consultant voor de Fysieke Leefomgeving. Als Consultant voor de Fysieke Leefomgeving help jij organisaties op digitale wijze de Omgevingswet te implementeren.

Nu is de keuze aan jou, wil jij voor onze consultancy partner MvR Consulting aan de slag gaan waarbij jij verschillende opdrachtgevers helpt gedurende jouw tijd bij MvR of wil je bij een opdrachtgever zoals een gemeente zelf in dienst treden?

Waar je ook heen gaat, wij blijven graag in contact met je met alle avonturen die je zult gaan beleven!

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of universitaire opleiding, bij voorkeur in de richting van Ruimtelijke Ordening, Omgevingsrecht, Bestuurskunde, of een vergelijkbare studie;
 • Je bent geïnteresseerd in vraagstukken rondom de fysieke leefomgeving, duurzaamheid en de Omgevingswet;
 • Je hebt affiniteit met digitale processen en kunt goed omgaan met informatievoorziening;
 • Je bent proactief, leergierig en wilt jezelf ontwikkelen als specialist in de fysieke leefomgeving;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kunt goed samenwerken.

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

Wanneer je ons Traineeship volgt krijg jij:

 • Een bruto maand salaris van €2800,- euro op basis van 40 uur, waarna jouw opleiding jij weer omhoog kunt gaan in salaris;
 • Kies zelf waar en wanneer je werkt in samenspraak met de opdrachtgever;
 • 25 vakantiedagen en 8.33% vakantietoeslag;
 • NS-Business Kaart of kilometervergoeding;
 • Jij ontvangt een extra persoonlijk leiderschapstraject;
 • De mogelijkheid tot snelle carrièregroei, passend bij jouw ambitie;
 • Een leer-/werkplek waar je nooit bent uitgeleerd;
 • De vrijheid om autonoom te werken en op de manier hoe jij wil werken.

Wat je te wachten staat

Is jouw interesse gewekt? Klinkt het tot zo ver als een passend avontuur en wil jij de volgende stap zetten? Solliciteer dan direct via de button onderaan en dan kom ik graag in contact met je!
1. Kennis maken

Er volgt eerst een kennismaking met één van onze recruiters, dit kan zowel telefonisch, via Teams of ergens op locatie met een lekkere kop koffie.

2. Assessments

Om meer van elkaar te leren kunnen wij jou vragen een aantal assessments te maken. Deze assessments laten jou zien of de gekozen functie bij jou past en of jij gelukkig gaat worden in de rol die jij gekozen hebt.

3. Op locatie

Als de gekozen rol goed bij jou past en het nog steeds goed voelt voor beide partijen dan nodigen wij jou graag uit op ons kantoor voor een live kennismaking. Tijdens deze kennismaking proef jij de échte sfeer van The Public Network en ontmoet jij collega’s uit jouw vakgebied om jou alles te vertellen over de functie.

4. Aan het werk

Is de live kennismaking goed bevallen? Dan zijn we klaar voor de start om een nieuwe definitie te geven aan jouw toekomst! Nog even het contract tekenen en we kunnen aan de slag. Let’s start redefining!

01/ 04
Het avontuur staat voor je klaar!

Solliciteer op deze functie

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Georgina Leggett

Recruitment Manager
Wees er als eerste bij

Gerelateerde traineeships