Traineeship Functioneel Beheer

Maarssen
Vanaf 36 uur
2800 Per maand
Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Zoals gezegd vorm jij als functioneel beheerder de brug tussen de gebruikers en techniek. Het is jouw opdracht om alle processen en systemen af te stemmen naar de wensen van de gebruikers en te zorgen dat alles in harmonie samenkomt.

Binnen ons Traineeship leiden wij jou op tot een bedreven Functioneel Beheerder, waardoor je uiteenlopende overheidsorganisaties kunt versterken en van advies kunt voorzien.

Wat staat je te wachten?
Je dompelt jezelf onder in verschillende informatiesystemen. Je leert daarbij niet alleen de finesses van gebruik en beheer, maar ook hoe je behoefteanalyses opstelt en de systemen juist inricht. Ook ontdek je wat de impact is van het implementeren van specifieke systemen en hoe je jouw stakeholders kunt managen. Wanneer eindgebruikers met vragen zitten of vastlopen, ben jij de aangewezen persoon om met hen mee te denken en de perfecte oplossing aan te dragen. We hechten daarom ook veel belang aan het ontwikkelen van doelgerichte communicatievaardigheden, zodat je kunt schakelen tussen verschillende doelgroepen en opdrachtgevers.

Maar hoe ga je alles eigen maken?
In anderhalf jaar tijd reiken we je alle kennis en vaardigheden aan die je nodig hebt om uit te groeien tot een expert in dit vakgebied. Ons op maat gemaakte traineeship biedt opleidingen die worden gegeven door professionals in dit vakgebied. Naast vakinhoudelijke experts die je begeleiden bij het opdoen van kennis neem je ook deel aan een intensief persoonlijk leiderschapsprogramma om het meeste uit jezelf te halen.

Wat ga je leren?

Het traineeship zit als volgt in elkaar:

Het Persoonlijk leiderschapsprogramma is geen onderdeel van de leerlijnen, maar vormt wel de ruggengraat van het traineeship. Jij bent namelijk de kern van dit programma. In het programma (her)ontdek je jezelf en jouw sterke punten en hoe je deze kunt maximaliseren zowel in je werk- als in je privéleven. Naast het persoonlijk leiderschap kennen wij vier leerlijnen of zogenaamde “tracks”.

1. de kennistrack vormt de basis voor functioneel beheer. Hierin leer je algemene kennis die relevant is voor de uitvoering van jouw taken. Onderwerpen zoals zaakgericht werken, hoe werkt een overheid, architectuur en verschillende systemen komen hierin naar voren.

2. de procestrack geeft jou de kennis over de processen die horen bij de uitvoering van jouw taken. Wat zijn de best practices, rollen en verantwoordelijkheden, BiSL, JIRA, Topdesk: je leert het allemaal.

3. de techtrack leert jou de inhoudelijke technische kennis die je nodig hebt om een goede functioneel beheerder te worden. Het geeft jou een dieper begrip van systemen en confronteert jou met bijvoorbeeld SQL en basiskennis over probleemanalyses.

4. de skillstrack is het laatste maar niet minst belangrijke onderdeel. Hierin leer jij de “zachte” vaardigheden die jij nodig hebt als functioneel beheerder. Communicatievaardigheden, omgaan met weerstand en adviesvaardigheden zijn hiervan onderdelen.

Dat klinkt veelbelovend, toch? Maar wat mag je verwachten na afronding van het Traineeship?

Na het traineeship

Gefeliciteerd, jij bent nu officieel Functioneel Beheerder!

Nu ligt de bal bij jou: wil je een sleutelrol aannemen bij een opdrachtgever en bijvoorbeeld bij een gemeente of omgevingsdienst in dienst treden? Of wil jij aan de slag gaan bij MvR Consulting, waar je het verschil kunt maken voor verschillende opdrachtgevers?

Beide scenario’s zijn mogelijk. Samen zullen we ontdekken welke weg het beste bij jou past en waar jij de meeste voldoening uit haalt!

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

Hoe kan jij meedoen met het traineeship?

 • Je bent in bezit van een relevant HBO- of universitair diploma;
 • Het werken met technologie en informatiesystemen maakt jou gelukkig;
 • Jij hebt van nature een analytisch denkvermogen en vindt het oplossen van problemen heerlijk om te doen;
 • Je hebt interesse om met de overheid te werken;
 • Je bent positief ingesteld en houdt ervan om te worden uitgedaagd.

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

Wat bieden wij jou?

 • Een bruto maand salaris van €2800,- o.b.v. 40 uur;
 • Na het traineeship kun je groeien in salaris richting €3200,- o.b.v. jouw ontwikkeling;
 • Reiskostenvergoeding of een NS Business Kaart;
 • 25 vakantiedagen;
 • Jij ontvangt training, opleiding en begeleiding t.w.v. €15000,- dat bestaat uit:
  • Een persoonlijk leiderschapsprogramma;
  • Vakkennis en begeleiding van senior professionals;
  • Persoonlijke begeleiding n.a.v. jouw ambitie met een externe coach;
 • De vrijheid om jouw eigen werkuren en werkplek in te delen: vanuit huis, de klant of bij ons op kantoor, alles is mogelijk en bespreekbaar;
 • Je kunt groeien in salaris als functie, net waar jouw ambitie ligt;
 • Een fijne werkplek met veel vak professionals en de kans om voor verschillende opdrachtgevers binnen de overheid te werken!

Wat je te wachten staat

Is jouw interesse gewekt? Klinkt het tot zo ver als een passend avontuur en wil jij de volgende stap zetten? Solliciteer dan direct via de button onderaan en dan kom ik graag in contact met je!
1. Kennis maken

Er volgt eerst een kennismaking met één van onze recruiters, dit kan zowel telefonisch, via Teams of ergens op locatie met een lekkere kop koffie.

2. Assessments

Om meer van elkaar te leren kunnen wij jou vragen een aantal assessments te maken. Deze assessments laten jou zien of de gekozen functie bij jou past en of jij gelukkig gaat worden in de rol die jij gekozen hebt.

3. Op locatie

Als de gekozen rol goed bij jou past en het nog steeds goed voelt voor beide partijen dan nodigen wij jou graag uit op ons kantoor voor een live kennismaking. Tijdens deze kennismaking proef jij de échte sfeer van The Public Network en ontmoet jij collega’s uit jouw vakgebied om jou alles te vertellen over de functie.

4. Aan het werk

Is de live kennismaking goed bevallen? Dan zijn we klaar voor de start om een nieuwe definitie te geven aan jouw toekomst! Nog even het contract tekenen en we kunnen aan de slag. Let’s start redefining!

01/ 04
Het avontuur staat voor je klaar!

Solliciteer op deze functie

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Georgina Leggett

Recruitment Manager
Wees er als eerste bij

Gerelateerde traineeships