Traineeship Functioneel Beheer Consultant

Maarssen
Vanaf 36 uur
2800 Per maand
Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Wat ga jij doen?

De overheid is een type organisatie waar een overvloed aan informatie stroomt en vele processen en systemen de ruggengraat vormen. In jouw rol als toekomstige Functioneel Beheer Consultant fungeer je als schakel tussen gebruikers en technische IT-oplossingen en ben je dus cruciaal voor het soepel laten verlopen van deze processen en systemen. Je zorgt ervoor dat IT voor iedereen te begrijpen is, en je bent aan de voorkant bezig met oplossingen.

In ons traineeship krijg je de kans om gedurende 1,5 jaar te groeien tot een zelfstandige Functioneel Beheer Consultant. In deze periode leren wij jou de kneepjes van het vak, maar wat houdt dit precies in?

Wij nemen je mee op ontdekkingsreis door diverse informatiesystemen en leren je hoe je deze niet alleen kunt gebruiken, maar ook optimaal beheren. Je wordt bekwaam in het opstellen van behoefteanalyses en het selecteren van de meest geschikte systemen voor specifieke behoeften. Maar dit is slechts het begin. Je leert ook hoe je een systeem het beste kunt implementeren en integreren in de organisatie. Bovendien leggen we de nadruk op jouw rol in het ondersteunen en begeleiden van eindgebruikers bij het gebruik van systemen. Daarom dompelen we je ook onder in de kunst van doeltreffende communicatie met diverse doelgroepen.

Wat ga je leren?

Maar hoe is ons traineeship opgebouwd?

Het Persoonlijk Leiderschapsprogramma vormt de kern van het traineeship en staat los van de leerlijnen. Jij staat centraal in dit programma, waar je jezelf (her)ontdekt en leert hoe je jouw sterke punten kunt optimaliseren, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Naast het persoonlijk leiderschap zijn er vier leerlijnen, ook wel bekend als “tracks”.

De kennistrack legt de fundamenten voor Functioneel Beheer. Hier verwerf je algemene kennis relevant voor jouw taken, zoals zaakgericht werken, overheidsprocessen, architectuur en diverse systemen.

De procestrack biedt inzicht in de processen rondom jouw taken. Best practices, rollen, verantwoordelijkheden, BiSL, JIRA en Topdesk komen hier aan bod.

De techtrack verschaft technische kennis voor jouw rol als Functioneel Beheerder. Je verdiept je in systemen en komt in aanraking met onder andere SQL en basisprincipes van probleemanalyse.

De skillstrack, niet te onderschatten, richt zich op de “zachte” vaardigheden die cruciaal zijn voor Functioneel Beheerders. Communicatie, weerstand overwinnen en adviesvaardigheden maken hier deel van uit.

Dat klinkt veelbelovend, toch? Maar wat staat je te wachten na voltooiing van het traineeship?

Na het traineeship

Gefeliciteerd met het behalen van het traineeship! Wat ga jij nu doen?

Na afronding van het traineeship kun je ervoor kiezen een belangrijke rol te spelen in het waarborgen van de kwaliteit, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van informatiesystemen binnen de overheid of te adviseren hierin bij een consultancy partij. De keuze is aan jou. Waar ga jij voor?

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

Hoe kom jij in aanmerking voor het traineeship?

 • Je hebt een relevante opleiding op HBO of universitair niveau, bij voorkeur in de richting van IT, Bedrijfskunde, Informatica, of vergelijkbaar;
 • Je hebt affiniteit met IT en interesse in overheidsinstanties;
 • Je hebt sterke analytische en communicatieve vaardigheden.

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

Maar wat bieden wij jou?

 • Een maandsalaris van €2800 o.b.v. 40 uur, waarbij je na voltooiing van het traineeship kunt rekenen op een mooie salarisverhoging;
 • 25 vakantiedagen voor de nodige ontspanning, wil je meer vrijedagen? Dan kan dit zeker geregeld worden;
 • NS-Business Kaart zodat jij door het hele land kunt reizen;
 • Werken waar en wanneer jij wilt i.o.m. de opdrachtgever, dagje thuis werken of juist op kantoor? Dit plan jij zelf helemaal in;
 • Jij krijgt een persoonlijk leiderschapsprogramma vanuit ons;
 • Maar wil jij nog meer ontwikkelen en opleiden? Laat het ons weten, wij kijken graag naar de mogelijkheden;
 • De gelegenheid om snel stappen te zetten in jouw carrièregebied;
 • Een werkomgeving waarin je voortdurend kunt groeien en leren van experts;
 • De vrijheid om autonoom te werken op een manier die aansluit bij jouw wensen!

Wat je te wachten staat

Is jouw interesse gewekt? Klinkt het tot zo ver als een passend avontuur en wil jij de volgende stap zetten? Solliciteer dan direct via de button onderaan en dan kom ik graag in contact met je!
1. Kennis maken

Er volgt eerst een kennismaking met één van onze recruiters, dit kan zowel telefonisch, via Teams of ergens op locatie met een lekkere kop koffie.

2. Assessments

Om meer van elkaar te leren kunnen wij jou vragen een aantal assessments te maken. Deze assessments laten jou zien of de gekozen functie bij jou past en of jij gelukkig gaat worden in de rol die jij gekozen hebt.

3. Op locatie

Als de gekozen rol goed bij jou past en het nog steeds goed voelt voor beide partijen dan nodigen wij jou graag uit op ons kantoor voor een live kennismaking. Tijdens deze kennismaking proef jij de échte sfeer van The Public Network en ontmoet jij collega’s uit jouw vakgebied om jou alles te vertellen over de functie.

4. Aan het werk

Is de live kennismaking goed bevallen? Dan zijn we klaar voor de start om een nieuwe definitie te geven aan jouw toekomst! Nog even het contract tekenen en we kunnen aan de slag. Let’s start redefining!

01/ 04
Het avontuur staat voor je klaar!

Solliciteer op deze functie

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Georgina Leggett

Recruitment Manager
Wees er als eerste bij

Gerelateerde traineeships