Traineeship Functioneel Beheer Consultant

Maarssen
Vanaf 36 uur
2800 Per maand
Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Wat ga jij doen?

De overheid is een type organisatie waar een overvloed aan informatie stroomt en vele processen en systemen de ruggengraat vormen. In jouw rol als toekomstige Functioneel Beheer Consultant fungeer je als schakel tussen gebruikers en technische IT-oplossingen en ben je dus cruciaal voor het soepel laten verlopen van deze processen en systemen. Je zorgt ervoor dat IT voor iedereen te begrijpen is, en je bent aan de voorkant bezig met oplossingen.

In ons traineeship krijg je de kans om gedurende 1,5 jaar te groeien tot een zelfstandige Functioneel Beheer Consultant. In deze periode leren wij jou de kneepjes van het vak, maar wat houdt dit precies in?

Wij nemen je mee op ontdekkingsreis door diverse informatiesystemen en leren je hoe je deze niet alleen kunt gebruiken, maar ook optimaal beheren. Je wordt bekwaam in het opstellen van behoefteanalyses en het selecteren van de meest geschikte systemen voor specifieke behoeften. Maar dit is slechts het begin. Je leert ook hoe je een systeem het beste kunt implementeren en integreren in de organisatie. Bovendien leggen we de nadruk op jouw rol in het ondersteunen en begeleiden van eindgebruikers bij het gebruik van systemen. Daarom dompelen we je ook onder in de kunst van doeltreffende communicatie met diverse doelgroepen.

Wat ga je leren?

Hoe is het traineeship opgebouwd?

Je gaat zelfstandig aan de slag in de praktijk, met ondersteuning van opleidingen, een buddy en een ontwikkelcoach. Bovendien omvat het programma een traject voor persoonlijk leiderschap, gericht op zowel professionele als persoonlijke groei. Binnen ons traineeship staan de volgende drie leerlijnen centraal:

Professionele onderdeel: dit onderdeel richt zich op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden die je zullen helpen in je rol als consultant. Hierbij kun je denken aan integriteit en advies- en communicatievaardigheden. Je hebt de vrijheid om zelf onderwerpen te kiezen die jou interesseren en om te groeien in de richting die het beste bij jou past.

Vakinhoudelijke onderdeel: in dit onderdeel besteed je aandacht aan alle essentiële thema’s van functioneel beheer, waarbij je gebruikmaakt van de meest actuele literatuur. Je behandelt onder andere de kernprocessen en de inrichting van functioneel beheer en informatiemanagement. Ook leer je gebruikersacceptatietesten uit te voeren, maak je kennis met het BiSL-framework en vervul je een schakelfunctie tussen de IT-dienstverlening en gebruikers.

Persoonlijk Leiderschapsprogramma: dit onderdeel is gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, wat volgens ons de kern vormt van het traineeship. Gedurende de eerste anderhalf jaar word je begeleid door een coach op het gebied van persoonlijk leiderschap. Elk individu is uniek, vandaar dat de nadruk op individuele begeleiding ligt. Je coach en mededeelnemers zullen je ondersteunen bij het ontdekken van jezelf via theoretische en praktijkgerichte opdrachten, tweedaagse sessies met overnachting en intervisiesessies met andere trainees. Je zult jouw uitdagingen, leerdoelen en valkuilen verkennen en leren hoe je jouw persoonlijke kwaliteiten optimaal kunt benutten. Persoonlijk leiderschap draagt niet alleen bij aan het versterken van jouw positie als consultant, maar ook aan je verdere carrière en leven.

Na het traineeship

Na het voltooien van je traineeship, feliciteren we je graag met deze mijlpaal! Maar wat staat er nu voor je te wachten?

Na het eerste jaar van je traineeship krijg je de kans om zelfstandig je eigen klantenportfolio te beheren of om deel uit te maken van een dynamisch Functioneel Applicatie-team bij onze klanten. Hierbij blijf je werken aan je consultancy vaardigheden. In het tweede jaar kun je je verder specialiseren tot Informatie Management Consultant of je richten op specifieke vakgebieden zoals de Wet Open Overheid of de Fysieke Leefomgeving, afhankelijk van jouw interesses!

Of heb je de ambitie om een leidinggevende te worden van een Functioneel Applicatie Team binnen de overheid? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Wij staan klaar om je te ondersteunen bij het realiseren van jouw doelen!

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

Hoe kom jij in aanmerking voor het traineeship?

 • Je beschikt over een HBO- en/of WO-diploma;
 • Je hebt affiniteit met IT en interesse in overheidsinstanties;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, waaronder;
  – Het vermogen om duidelijk te communiceren over complexe onderwerpen;
  – Effectief luisteren naar teamleden en stakeholders;
  – Het stimuleren van een open en collaboratieve werkomgeving;
 • Je bent analytisch sterk, waardoor je complexe problemen kunt doorgronden en doeltreffende oplossingen kunt vinden.

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

 • Een bruto maandsalaris van €2800,- gebaseerd op een werkweek van 40 uur, met een salarisverhoging na voltooiing van het traineeship;
 • Een volledig geaccrediteerd HBO-diploma in Functioneel Beheer;
 • 25 vakantiedagen en 8.33% vakantiegeld;
 • NS-Business Kaart of kilometervergoeding;
 • Een persoonlijk leiderschapstraject dat volledig door ons wordt verzorgd, waardoor jij de regie hebt over je eigen ontwikkeling;
 • The Public Network staat voor vrijheid en verantwoordelijkheid, wat onder andere betekent dat je;
  • Plaats onafhankelijk kunt werken in samenspraak met de opdrachtgever;
  • Voor of na de spits kunt vertrekken, tussendoor kunt sporten of een korte wandeling kunt maken in het zonnetje;
 • Individuele begeleiding met een ervaren coach om je persoonlijke ambities te verwezenlijken;

Wat je te wachten staat

Is jouw interesse gewekt? Klinkt het tot zo ver als een passend avontuur en wil jij de volgende stap zetten? Solliciteer dan direct via de button onderaan en dan kom ik graag in contact met je!
1. Kennis maken

Er volgt eerst een kennismaking met één van onze recruiters, dit kan zowel telefonisch, via Teams of ergens op locatie met een lekkere kop koffie.

2. Assessments

Om meer van elkaar te leren kunnen wij jou vragen een aantal assessments te maken. Deze assessments laten jou zien of de gekozen functie bij jou past en of jij gelukkig gaat worden in de rol die jij gekozen hebt.

3. Op locatie

Als de gekozen rol goed bij jou past en het nog steeds goed voelt voor beide partijen dan nodigen wij jou graag uit op ons kantoor voor een live kennismaking. Tijdens deze kennismaking proef jij de échte sfeer van The Public Network en ontmoet jij collega’s uit jouw vakgebied om jou alles te vertellen over de functie.

4. Aan het werk

Is de live kennismaking goed bevallen? Dan zijn we klaar voor de start om een nieuwe definitie te geven aan jouw toekomst! Nog even het contract tekenen en we kunnen aan de slag. Let’s start redefining!

01/ 04
Het avontuur staat voor je klaar!

Solliciteer op deze functie

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Georgina Leggett

Recruitment Manager
Wees er als eerste bij

Gerelateerde traineeships