Junior Applicatiebeheerder & Consultant

Maarssen
Vanaf 36 uur
2800 Per maand
Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Wat ga je doen?

Als Junior Applicatiebeheerder & Consultant heb je een belangrijke rol in het analyseren en optimaliseren van IT-processen en systemen binnen de overheid. Je wordt getraind om complexe uitdagingen aan te gaan en innovatieve oplossingen te implementeren die de operationele efficiëntie verbeteren en de dienstverlening aan burgers en medewerkers optimaliseren.

Tijdens ons Traineeship krijg je de kans om in 1,5 jaar uit te groeien tot een zelfstandige Applicatiebeheerder en Consultant. In dit traject ga je in op de kernprocessen en de inrichting van functioneel beheer en op informatiemanagement. Je leert bijvoorbeeld de verschillende informatiesystemen kennen, hoe je deze gebruikt en beheert en je krijgt de kans om verschillende overheidsorganisaties te versterken. Ook leer je advies op maat te geven, waarbij je systemen optimaliseert en efficiënter laat functioneren. Daarnaast leggen we de nadruk op je rol bij het ondersteunen en begeleiden van gebruikers van systemen, door aandacht te besteden aan doeltreffende communicatie met de verschillende doelgroepen.

Wat ga je leren?

Hoe is het traineeship opgebouwd?

Het traineeship biedt een mix van praktijkervaring, onderwijs, mentorondersteuning en persoonlijke ontwikkeling. Je werkt zelfstandig aan projecten, met begeleiding van opleidingen, een buddy en een ontwikkelcoach. Daarnaast omvat het programma een traject voor persoonlijk leiderschap, gericht op zowel professionele als persoonlijke groei. Ons traineeship is gestructureerd rond drie leerlijnen:

Professionele onderdeel: hier focus je op het aanscherpen van cruciale vaardigheden voor jouw rol als consultant, zoals integriteit en communicatie. Je hebt de vrijheid om zelf onderwerpen te kiezen die jou aanspreken en om te groeien op jouw eigen pad.

Vakinhoudelijke onderdeel: dit onderdeel behandelt de essentiële thema’s van functioneel beheer met behulp van de meest recente literatuur. Je verkent kernprocessen, de inrichting van functioneel beheer en informatiemanagement, en leert gebruikersacceptatietesten uit te voeren. Ook maak je kennis met het BiSL-framework en fungeer je als verbinding tussen IT-diensten en gebruikers.

Persoonlijk Leiderschapsprogramma: dit programma is gericht op jouw individuele ontwikkeling, die wij beschouwen als de kern van ons traineeship. Gedurende anderhalf jaar krijg je begeleiding van een persoonlijke leiderschapscoach. Elke deelnemer wordt uniek behandeld, met de nadruk op individuele begeleiding. Door theoretische en praktijkgerichte opdrachten, tweedaagse sessies met overnachting en intervisies met andere trainees ontdek je jouw uitdagingen, leerdoelen en valkuilen. Je leert hoe je jouw persoonlijke kwaliteiten optimaal kunt benutten, wat niet alleen je rol als consultant versterkt, maar ook je verdere loopbaan en persoonlijk leven ten goede komt.

 

Opdrachtgevers en The Public Network

The Public Network is een innovatieve organisatie gevestigd in Maarssen, Utrecht. Binnen The Public Network draait alles om het bevorderen van de professionele groei van talent in de digitale wereld. In samenwerking met onze partners, adviseren wij organisaties over onderwerpen zoals robotisering, data-gedreven werken, de Omgevingswet en meer.

Onze opdrachtgevers bieden de kans om directe impact te hebben op de maatschappij door betrokken te zijn bij projecten en programma’s die gericht zijn op het verbeteren van de samenleving. Werken binnen de overheid betekent werken binnen een organisatie die continu in beweging is. Maar hier laat je je niet door uit het veld slaan. Sterker nog, je vindt het juist leuk om hier een proactieve bijdrage aan te leveren. Je bent bedreven in het overbrengen van ideeën en hebt een vermogen om je aan te passen aan veranderende omstandigheden, waardoor je klaar bent om de uitdagingen van de publieke sector aan te gaan.

Na het traineeship

Gefeliciteerd met het behalen van het traineeship, maar wat staat je nu te wachten?

Na jouw eerste jaar van het traineeship krijg je de kans om zelfstandig je eigen klantenportefeuille te beheren of deel uit te maken van een groter Functioneel Applicatie-team bij onze klanten. Hierbij blijf je je consultancy vaardigheden verder ontwikkelen. In het tweede jaar kun je je verder specialiseren tot Informatie Management Consultant of juist binnen een bepaald vakgebied zoals Wet Open Overheid of Fysieke Leefomgeving, net waar jouw wensen liggen!

Heb je nog andere ambities zoals bijvoorbeeld het aansturen van een Functioneel Applicatie Team binnen de overheid? Ook dat is zeker mogelijk. Wij helpen je graag in het verder realiseren van jouw ambities!

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

Hoe kom jij in aanmerking voor het traineeship?

 • Je beschikt over een HBO- en/of WO-diploma;
 • Je hebt affiniteit met IT en interesse in overheidsinstanties;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, waaronder;
  – Het vermogen om duidelijk te communiceren over complexe onderwerpen;
  – Effectief luisteren naar teamleden en stakeholders;
  – Het stimuleren van een open en collaboratieve werkomgeving;
 • Je bent analytisch sterk, waardoor je complexe problemen kunt doorgronden en doeltreffende oplossingen kunt vinden.

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

 • Een bruto maandsalaris van €2800,- gebaseerd op een werkweek van 40 uur, met een salarisverhoging na voltooiing van het traineeship;
 • Een volledig geaccrediteerd HBO-diploma in Functioneel Beheer;
 • 25 vakantiedagen. Heb je behoefte aan extra vrije dagen? We bieden een regeling waarmee je extra verlofdagen kunt opbouwen;
 • NS-Business Kaart of kilometervergoeding;
 • Een persoonlijk leiderschapstraject dat volledig door ons wordt verzorgd, waardoor jij de regie hebt over je eigen ontwikkeling;
 • The Public Network staat voor vrijheid en verantwoordelijkheid, wat onder andere betekent dat je;
  • Plaats onafhankelijk kunt werken in samenspraak met de opdrachtgever;
  • Voor of na de spits kunt vertrekken, tussendoor kunt sporten of een korte wandeling kunt maken in het zonnetje;
 • Individuele begeleiding met een ervaren coach om je persoonlijke ambities te verwezenlijken;

Wat je te wachten staat

Is jouw interesse gewekt? Klinkt het tot zo ver als een passend avontuur en wil jij de volgende stap zetten? Solliciteer dan direct via de button onderaan en dan kom ik graag in contact met je!
1. Kennis maken

Er volgt eerst een kennismaking met één van onze recruiters, dit kan zowel telefonisch, via Teams of ergens op locatie met een lekkere kop koffie.

2. Assessments

Om meer van elkaar te leren kunnen wij jou vragen een aantal assessments te maken. Deze assessments laten jou zien of de gekozen functie bij jou past en of jij gelukkig gaat worden in de rol die jij gekozen hebt.

3. Op locatie

Als de gekozen rol goed bij jou past en het nog steeds goed voelt voor beide partijen dan nodigen wij jou graag uit op ons kantoor voor een live kennismaking. Tijdens deze kennismaking proef jij de échte sfeer van The Public Network en ontmoet jij collega’s uit jouw vakgebied om jou alles te vertellen over de functie.

4. Aan het werk

Is de live kennismaking goed bevallen? Dan zijn we klaar voor de start om een nieuwe definitie te geven aan jouw toekomst! Nog even het contract tekenen en we kunnen aan de slag. Let’s start redefining!

01/ 04
Het avontuur staat voor je klaar!

Solliciteer op deze functie

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Georgina Leggett

Recruitment Manager
Wees er als eerste bij

Gerelateerde traineeships