Fysieke leefomgeving

Fysieke leefomgeving

De fysieke leefomgeving is één van de kennisgebieden waar The Public Network zich hard voor maakt. Om traineeships mogelijk te maken binnen dit kennisgebied werken wij samen met MvR Consulting, een marktleider binnen de Nederlandse overheid op het gebied van kennis rondom deze onderwerpen. De vakgebieden waar zij zich met name onderscheiden is de implementatie van de Omgevingswet en het opstellen van toepasbare regels.

Omgevingswet

We zien grote veranderingen om ons heen, zoals de opwarming van de aarde, de overgang naar andere vormen van energie en het slim gebruik maken van beperkte ruimte. Ook moeten we rekening houden met nieuwe regels over stoffen zoals stikstof en PFAS, en de manier waarop stadscentra veranderen, bijvoorbeeld doordat winkels steeds vaker verdwijnen. Ons traineeship leert jou om de kansen van de Omgevingswet te gebruiken om op deze ontwikkelingen in te spelen.

Om dit te kunnen doen, is het belangrijk dat een organisatie digitaal vaardig is en dat de informatievoorziening goed geregeld is. De Omgevingswet heeft als doelen dat het omgevingsrecht duidelijk en inzichtelijk is en dat besluitvorming sneller kan plaatsvinden. Daarvoor is het cruciaal dat de informatie duidelijk, actueel en eenduidig is, en dat zowel overheden als initiatiefnemers toegang hebben tot deze informatie. Hier ga jij als specialist aan bijdragen.

Ons team van specialisten staat klaar om jou te helpen met het opdoen van kennis. Met deze kennis draag jij straks bij aan het vinden van de juiste oplossingen, zoals het aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO), het harmoniseren van ketenprocessen en om de organisatie voor te bereiden om deze of soortgelijke ontwikkelingen. MvR Consulting heeft al veel verschillende overheidsorganisaties geholpen met de voorbereiding op de Omgevingswet en het DSO zoals Omgevingsdienst Twente, Provincie Limburg, Regionale Uitvoeringsdienst Limburg Noord, gemeente Valkenburg aan de Geul, gemeente Winterswijk, gemeente Veldhoven, Servicecentrum MER, Vereniging Nederlandse Gemeenten en Ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook zijn diverse organisaties geholpen met het maken en beheren van toepasbare regels, waaronder gemeente Haarlem, Amersfoort en Den Haag. Binnen het traineeship ontdek jij samen met vakspecialisten waar jouw interesse ligt en voor welke organisatie jij van betekenis kunt zijn.

Ben jij benieuwd hoe het traineeship Fysieke Leefomgeving bij jou past?

Andere kennisgebieden die jij misschien interessant vindt

Kennisgebieden

Contact

 

Wij bellen / mailen binnen 24 uur terug