Robotic Process Automation

Robotic Process Automation (RPA)

Robotic Process Automation, afgekort als RPA, is een technologie die organisaties helpt om repetitieve, handmatige taken te automatiseren door gebruik te maken van software-robots ook wel digitale assistenten genoemd. Deze assistenten kunnen in verschillende applicaties werken en menselijke handelingen nabootsen. RPA stelt organisaties in staat om efficiëntie te vergroten, kosten te verlagen afdelingen zelfredzaam te maken, maar wat misschien wel de belangrijkste kracht is, is dat het mensen vrij kan maken van vervelende administratieve werkzaamheden. Door de inzet van RPA worden administratieve taken geminimaliseerd en komt de mens daadwerkelijk weer tot zijn of haar recht.

De digitale assistenten opereren op gebruikersinterfaces, net zoals menselijke gebruikers. Ze zijn in staat om gegevens te lezen, informatie te verwerken, regels en beslissingen te volgen, en zelfs communiceren met andere systemen. De assistenten kunnen worden geprogrammeerd om taken uit te voeren die voorheen door medewerkers werden gedaan, zoals het verwerken van facturen, het bijwerken van klantinformatie, het genereren van rapporten en nog veel meer. Dit gebeurt zonder dat er wijzigingen in de bestaande IT-infrastructuur nodig zijn.

Opleiding tot RPA consultant

Met ons opleidingsprogramma tot RPA-consultant word je vakinhoudelijk begeleidt door consultants van MvR Digital Workforce. Zij zijn al jaren actief als kennispartner voor zowel bedrijven als overheden en gaan jou alles leren wat je moet weten over RPA. Het is een intensief opleidingsprogramma waarin jij in anderhalf jaar wordt klaargestoomd tot een volwaardig professional. Naast de inhoudelijke begeleiding krijg jij natuurlijk ook een coach voor persoonlijk leiderschap. Een goede professional kent niet alleen de vakinhoud maar ook juist zichzelf. Hierbij zullen wij je alle hulp bieden die nodig is om écht het beste uit jezelf te halen.

Het traineeship tot RPA-consultant geeft jou de kans om bij te dragen aan de oplossing voor een aantal macro-trends die momenteel een flinke uitdaging zijn voor onze samenleving. Zo neemt de data in de wereld flink toe en zal alleen maar blijven groeien, zijn mensen moeilijk te vinden voor administratief werk en is de werkdruk van mensen alleen maar stijgende wat lijdt tot hoge cijfers van burn-outs en een daling in ons werkgeluk. Jouw traineeship staat in het teken van een ommekeer op al deze trends.

Ook biedt het traineeship jou een mogelijkheid om toe te treden in de wereld van Hyperautomation, een wereld waar slimme technologieën worden gecombineerd om tot verregaande automatisering te komen. Denk hierbij aan Machine Learning, Data Analytics, Natural Language Processing en Business Process Management. Met jouw traineeship help jij jezelf aan een vliegende start en zul jij nog jaren door kunnen groeien en verwant raken met al deze technologieën.

Carrièremogelijkheden in RPA

Na jouw traineeship zijn er verschillende rollen waar jij verder in kunt professionaliseren.

RPA-ontwikkelaar: Deze rol vereist programmeervaardigheden om RPA-robots te ontwerpen, te configureren en te implementeren. Kennis van RPA-platforms en scriptingtalen zoals Python of Java is nuttig.

Business Analyst: Een process analist identificeert en analyseert processen die kunnen worden geautomatiseerd. Sterke analytische vaardigheden en een goed begrip van bedrijfsprocessen zijn essentieel.

RPA Consultant: Als consultant werk je met klanten om RPA-oplossingen te ontwerpen die aansluiten bij hun zakelijke behoeften. Communicatie- en consultancyvaardigheden zijn cruciaal in deze rol.

Projectmanager RPA: Het beheer van RPA-implementatieprojecten vereist uitstekende organisatorische vaardigheden, samenwerkingsvermogen en ervaring in projectmanagement.

Om snel succesvol te worden als RPA-consultant zijn er een aantal startvaardigheden die handig zijn om te hebben voordat je aan dit traject begint.

Technische vaardigheden: Een goede kennis van programmeren, IT-architectuur en/of automatiseringstechnologieën zijn belangrijke troeven.

Kritisch denkvermogen: Het vermogen om bedrijfsprocessen te analyseren, identificeren van automatiseringsmogelijkheden en efficiëntieverbeteringen voorstellen.

Flexibiliteit en Leerbaarheid: RPA is een dynamisch veld met voortdurende technologische ontwikkelingen. Het vermogen om snel te leren en aan te passen is cruciaal.

Samenwerking en sociale vaardigheden: RPA-projecten omvatten vaak samenwerking met verschillende belanghebbenden. Goede communicatie- en samenwerkingsvaardigheden zijn daarom van onschatbare waarde.

Al deze vaardigheden zijn handig om te hebben, maar niet altijd noodzakelijk. Lijkt het traineeship je leuk, maar weet je niet zeker of je voldoet aan deze punten? Met een korte kennismaking vertellen wij jou alles over de geschikte trajecten en weet je zeker dat je succesvol gaat zijn!

Wees er als eerste bij

Careers

Contact

 

Wij bellen / mailen binnen 24 uur terug