Traineeship Functioneel Beheerder bij de Overheid

Maarssen
Vanaf 36 uur
2800 Per maand
Solliciteer direct

Wat ga je doen?

Functioneel beheerder, een onmisbare schakel binnen de overheid! Als functioneel beheerder heb jij de belangrijke taak om alle processen en systemen te stroomlijnen, dankzij de enorm hoeveel informatie dat hier naartoe en doorheen gaat.

Binnen ons Traineeship leiden we jou op tot Functioneel Beheerder, zodat je diverse gemeenten en omgevingsdiensten kunt ondersteunen en adviseren.

Wat ga je precies doen?
Er zijn diverse informatiesystemen waarin we je volledig wegwijs maken, inclusief hoe je deze kunt gebruiken en beheren. We leren je ook hoe je behoefteanalyses moet opstellen en welke systemen het beste passen. Maar dat is niet alles, het is ook van groot belang dat je weet hoe je specifieke systemen kunt implementeren en dit kunt vertalen naar de opdrachtgever. Als een eindgebruiker een vraag heeft of ergens tegenaan loopt, ben jij de aangewezen persoon om met hen mee te kijken en de juiste oplossing te vinden. Daarom besteden we ook aandacht aan het aanleren van effectieve communicatieve vaardigheden voor verschillende doelgroepen en opdrachtgevers.

Wat ga je leren?

Maar hoe ga jij alles leren?
Gedurende anderhalf jaar voorzien we je van alle benodigde kennis en vaardigheden, zodat je kunt uitgroeien tot een expert in dit vakgebied. Ons traineeship is op maat gemaakt en biedt opleidingen verzorgd door vooraanstaande professionals in het vakgebied, evenals experts die je helpen je persoonlijke en professionele vaardigheden te ontwikkelen en te maximaliseren.

Hieronder kun je lezen hoe we dit aanpakken!

Het traineeship omvat drie essentiële onderdelen, namelijk:

Persoonlijk leiderschapstraject: Samen met onze partner, Human Connection, ontdek en herontdek je jouw sterke punten en ambities. Je leert hoe je deze krachten kunt benutten en je ambities kunt verwezenlijken.

Professionele coaching: Je zult ook je professionele vaardigheden verder ontwikkelen door middel van coaching en training. Hierbij kun je denken aan vaardigheden zoals verandermanagement, advies- en communicatieve vaardigheden, en integriteitsvaardigheden.

Vakinhoudelijke kennis: Het vakkennisprogramma omvat de vakinhoudelijke kennis die je zult vergaren via onze partner MvR Consulting, om het vak volledig eigen te maken.

Klinkt goed toch! Maar wat kun je na het Traineeship verwachten?

Na de traineeship

Na het traineeship ben je officieel een Functioneel Beheerder!

Nu ligt de keuze bij jou: wil je een belangrijke rol vervullen bij een opdrachtgever, waarbij je in dienst treedt bij bijvoorbeeld een gemeente of omgevingsdienst? Of zie je jezelf aan de slag gaan bij MvR Consulting, waarbij je het verschil kunt maken voor diverse opdrachtgevers?

Beide opties zijn mogelijk. Samen kunnen we uitzoeken welke keuze het beste bij jou past en waar jij het meest gelukkig van wordt!

Hoe kom je in aanmerking voor ons Traineeship?

Hoe kan jij meedoen met het traineeship?
 

 • Je bent in bezit van een relevantie HBO- of universitair diploma;
 • Het werken binnen de technologie en met informatiesystemen maakt jou gelukkig;
 • Jij hebt van nature een analytisch denkvermogen en vind het oplossen van problemen heerlijk om te doen;
 • Je hebt interesse om met de overheid te werken;
 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving m.b.t. informatieveiligheid en privacy.

Maar wat krijg jij er nou voor terug?

Wat bieden wij jou?
 

 • Een bruto maand salaris van €2800,- o.b.v. 40 uur;
 • Na het traineeship kun je omhooggaan in salaris richting €3200,- o.b.v. jouw ontwikkeling;
 • Reiskostenvergoeding of een NS Business Kaart;
 • 25 vakantiedagen;
 • Jij ontvangt een traineeship en opleiding t.w.v. €15000,- dat bestaat uit:
  • Vakkennis en begeleiding van professionals;
  • Een persoonlijk leiderschapstraject;
  • Én persoonlijke begeleiding n.a.v. jouw ambitie met een coach;
 • De vrijheid om jouw eigen werkuren als werkplek zelf in te delen, vanuit huis, de klant of bij ons op kantoor, alles is mogelijk en bespreekbaar;
 • Je kunt groeien in salaris als functie, net waar jouw ambitie ligt;
 • Een fijne werkplek met veel vak professionals en de kans om voor verschillende opdrachtgevers binnen de overheid te werken!

Wat je te wachten staat

Is jouw interesse gewekt? Klinkt het tot zo ver als een passend avontuur en wil jij de volgende stap zetten? Solliciteer dan direct via de button onderaan en dan kom ik graag in contact met je!
1. Kennis maken

Er volgt eerst een kennismaking met één van onze recruiters, dit kan zowel telefonisch, via Teams of ergens op locatie met een lekkere kop koffie.

2. Assessments

Om meer van elkaar te leren kunnen wij jou vragen een aantal assessments te maken. Deze assessments laten jou zien of de gekozen functie bij jou past en of jij gelukkig gaat worden in de rol die jij gekozen hebt.

3. Op locatie

Als de gekozen rol goed bij jou past en het nog steeds goed voelt voor beide partijen dan nodigen wij jou graag uit op ons kantoor voor een live kennismaking. Tijdens deze kennismaking proef jij de échte sfeer van The Public Network en ontmoet jij collega’s uit jouw vakgebied om jou alles te vertellen over de functie.

4. Aan het werk

Is de live kennismaking goed bevallen? Dan zijn we klaar voor de start om een nieuwe definitie te geven aan jouw toekomst! Nog even het contract tekenen en we kunnen aan de slag. Let’s start redefining!

01/ 04
Het avontuur staat voor je klaar!

Solliciteer op deze functie

Wij nemen binnen 24 uur contact met je op

Georgina Leggett

Recruitment Manager
Wees er als eerste bij

Gerelateerde traineeships